Zes nieuwe laadpalen actief in Beringen-centrum

Gepubliceerd opmaandag 3 jun 2024 om 10:41

Dankzij de komst van zes nieuwe laadpalen kunnen eigenaars van elektrische voertuigen nu ook terecht in de overdekte parking in de Graaf van Loonstraat in Beringen-centrum om hun wagen op te laden.   
  

De locatie van deze zes nieuwe laadpunten werd strategisch uitgekozen. De centrale ligging van de parking maakt het voor inwoners en bezoekers gemakkelijk om hun elektrische voertuigen op te laden tijdens het winkelen, werken of tijdens een bezoek aan het stadhuis of de bibliotheek. Ook bestuurders die hun wagen opladen in de overdekte parking, genieten de eerste twee uren van gratis parkeertijd. Hiervoor moeten ze wel eerst een parkeerticketje nemen, net zoals alle andere gebruikers van de parking.  

 

Voor de installatie van de laadpalen werkte stad Beringen samen met INDIGO Park Belgium. Het laadtarief is afhankelijk van de laadpas waarover de eigenaar van de elektrische wagen beschikt.   

 

De komst van deze zes nieuwe laadpunten is het tweede initiatief op korte termijn van stad Beringen om duurzame mobiliteit toegankelijker te maken voor haar inwoners. Vorige maand nog werden twee elektrische deelwagens voorgesteld, die ook in de Graaf van Loonstraat hun vaste halte hebben.  

 

Vandaag beschikt stad Beringen in totaal over 34 laadpunten voor elektrische wagens. Meer informatie over alle locaties vind je op beringen.be/elektrische-laadpalen-voor-autos.