Workshops EHBO bij baby's en kinderen is een succes in Beringen

Gepubliceerd opdonderdag 9 nov 2023 om 13:11

Stad Beringen heeft dit jaar met succes 4 EHBO-vormingen bij baby’s en kinderen afgerond. De vormingen werden georganiseerd in samenwerking met het Huis van het Kind en het Rode Kruis. Deze vormingen, gehouden in het ontmoetingscentrum COR, trokken gemiddeld 25 deelnemers per sessie en boden praktische kennis en technieken voor noodsituaties. 

De cursussen 'Eerste hulp bij baby's en kinderen' en 'Reanimatie bij baby's en kinderen' zijn positief ontvangen door de deelnemers. Vooral ouders en grootouders waren aanwezig om vaardigheden te leren die van cruciaal belang zijn bij een breed scala aan noodsituaties die bij kinderen kunnen voorkomen. 

Schepen van Zorg en Welzijn, Ann-Sofie Vanoverstijns, licht toe: “De organisatie van deze workshops draagt bij aan de veiligheid van onze jongste inwoners en benadrukt onze toewijding als kindvriendelijke stad. De positieve feedback van de deelnemers, die heel dankbaar zijn voor de nu verworven kennis - een kennis die levens kan redden - is zeer bemoedigend.” Ze vervolgt: “Door deze vormingen zo toegankelijk mogelijk te maken, kunnen we ervoor zorgen dat heel veel ongelukken vermeden kunnen worden. Daarom is het belangrijk dat deze vormingen gratis blijven”. 

Gezien het grote succes en de aanhoudende vraag naar deze workshops, overweegt de stad om deze initiatieven voort te zetten. Meer details en data voor eventuele toekomstige cursussen zullen op een later moment worden bekendgemaakt. 

Voor meer informatie over de EHBO-cursussen of andere initiatieven van het Huis van het Kind kunnen belangstellenden contact opnemen via huisvanhetkind@beringen.be

Ann-Sofie Vanoverstijns 

Schepen van Zorg en Welzijn