Werken aan speelzone Avonturenberg Beringen

Gepubliceerd opmaandag 3 okt 2022 om 15:18

Van 5 oktober tot 12 oktober zal de speelzone op de Avonturenberg in Beringen ontoegankelijk zijn. Er zullen immers een aantal nieuwe houten palen geplaatst worden ter vervanging van eerder verwijderde palen. 

Begin vorig jaar werd vastgesteld dat een aantal houten palen tekenen van houtrot vertoonden. Verder onderzoek bracht aan het licht dat niet alle palen op de Avonturenberg de gevraagde duurzaamheidsklasse hebben en dus daarom gevoeliger zijn voor houtrot. Ook vertoonden sommige palen speling aan de bevestiging in de ondergrond.  

Schepen van recreatie Jessie De Weyer licht toe: “In samenspraak met de aannemer Krinkels werd een herstelplan opgesteld. Zo werden in april van dit jaar alle palen in de speelzone reeds preventief behandeld, om de werking van spinthout, het deel dat gevoelig is voor aantasting, tegen te gaan. Met behulp van een kraan zullen nu ook een 15-tal reeds verwijderde palen vervangen worden.”  

Om ook in de toekomst de veiligheid verder op te volgen, staat vzw Alternatief mee in voor de controle van de Avonturenberg. Zij controleren wekelijks de speeltoestellen en doen ook jaarlijks een volledige controle van elke paal, zodat problemen tijdig gesignaleerd kunnen worden. “In navolging van de afsprakennota met de aannemer, kunnen ook de komende jaren de nodige herstellingen en vervangingen uitgevoerd worden,” voegt schepen De Weyer nog toe.  

De werken aan de Avonturenberg zullen bij optimale omstandigheden plaatsvinden van 5 oktober tot 12 oktober. De speelzone zal dan tijdelijk niet gebruikt kunnen worden. De toegangswegen zijn tijdens de werkuren afgesloten maar zullen aan het einde van de werkdag opengesteld worden, afgezien van de zone waarin de kraan zich bevindt.  

Jessie De Weyer 

Schepen voor Recreatie