Wegenis en riolering Everselstraat

In de Everselstraat wordt gescheiden riolering aangelegd. Het wegdek zal ook volledig vernieuwd worden.
Het dossier werd opgesteld in samenwerking met Fluvius.
Volgens de Vlaamse Reglementering Milieu (Vlarem II) is het bij de aanleg van gescheiden riolering een verplichting van de inwoners om het afvalwater en het regenwater af te koppelen en apart aan te bieden aan de riolering.
Om de bewoners hierin bij te staan heeft Fluvius een afkoppelingsdeskundige aangesteld die hen hierbij zal begeleiden.
Ook is er bij Fluvius voor bestaande woningen   ( bouwvergunning voor 1 jan 2005)  een premie voorzien om de bewoners bij de afkoppelingswerken financieel te ondersteunen.
In een eerste fase(vanaf 14 september) wordt er gewerkt op de Lochtemanweg nl op het deel tussen de rotonde met de Kasteletsingel en de aansluiting van de Everselstraat. Voor de aansluiting van de riolering van de Everselstraat dient één zijde van het wegdek opgebroken te worden om de nodige leidingen te kunnen aanbrengen. De aannemer voorziet de opbraak van de beton van het wegdek vanaf  28 september.
Verkeer in twee richtingen is dan in dit deel van de Lochtenmanweg niet meer mogelijk. Er zal een éénrichtingsverkeer gelden inrijdend vanaf de Kasteletsingel  en uitrijdend via de Lochtemanweg (thv BCS Butterfly). De nodige signalisatie zal aangebracht worden. Deze regeling geldt zo tot het wegdek van de Lochtemanweg volledig hersteld is en het beton uitgehard is.  Zie signalisatieplannen.
Gelijktijdig zullen in de Everselstraat zelf voorbereidende werken uitgevoerd worden door de nutsmaatschappijen.
De Everselstraat zal vanaf het begin van de werken enkel toegankelijk zijn voor bewoners en bezoekers, doorgaand verkeer is niet meer mogelijk.
De tweede fase van de werken start vanaf november. Vanaf dan zal de aannemer starten met opbraak van het wegdek en de aanleg de riolering in de Everselstraat en de aanleg van riolering in de Everselstraat zelf.
Bij deze werken wordt een 'tractorsluis' voorzien op de aansluiting van grondgebied Beringen met Heusden-Zolder. Doorgaand verkeer zal dan voor auto's niet meer mogelijk zijn, wel voor fietsers en landbouwvoertuigen.