Week van de groeilamp

In de Week van de Groeilamp van 16 tot 23 mei schijnt elk jaar het licht op 'opvoeden en opgroeien'. Want groot worden, dat gaat niet 
vanzelf. Daarom zetten we tijdens de week van de Groeilamp de ouders, familie en opvoeders in de spotlights. Benieuwd hoe we deze week invullen in onze kindvriendelijke stad Beringen? 

Lezing: kindertekeningen lezen en begrijpen door Shalini Gielen

Een beeld zegt meer dan woorden. Dat klopt! Een tekening vertelt wat woorden niet altijd doen. Je krijgt tijdens deze lezing een zicht op wat er op dat moment omgaat in het hoofd van je kind en leert zo je kind beter kennen en begrijpen. In deze lezing vertelt Shalini Gielen je waarom het zo interessant is om tekeningen te kunnen lezen en begrijpen. Je verneemt wat een kind jou vertelt met een tekening en leert opvallende signalen herkennen. Jij ontdekt de kracht van tekeningen. Je mag zeker kindertekeningen meebrengen om de uitleg in praktijk te leren herkennen.

Waar & wanneer?

Dinsdag 16 mei van 19.00 tot 21.00 uur in Bib Beringen

Babybrabbels

Met je baby of peuter naar de bib? Natuurlijk kan dat! Tijdens de babybrabbels laten we je zien dat je op heel wat plezierige manieren taal kan aanbieden aan baby's. Samen fijne boekjes ontdekken hoort daar uiteraard ook bij. Met je kind op schoot, dicht bij elkaar, een momentje om samen te genieten van een boekje. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!

Wanneer?

  • Woensdag 17 mei van 10.00 - 10.30 uur voor ouders en grootouders met een (klein)kindje van 0 tot 15 maanden
  • Woensdag 17 mei van 11.00 - 11.30 uur voor ouders en grootouders met een (klein)kindje van 15 tot 30 maanden

Waar?

De babybrabbels vinden plaats in Bib Beringen. Inschrijven kan via bibliotheek@beringen.be, T 011 45 08 10 of aan de infobalie van de bib.

Spelnamiddag voor ouders en kinderen

Kom jij met je gezin deelnemen aan de leuke activiteitjes op de Regina Mundi site?

Deze spelnamiddag wordt georganiseerd met vele partners van het Huis van het Kind: In-Zetje, Kind en Taal, De Speelboom, De Boomhut, Inloophuis Beringen, De Bareel, de Opvoedingswinkel, …

Waar & wanneer?

Woensdag 18 mei van 14.00 tot 17.00 uur op de Regina Mundi site, Laan op Vurten 59

Boekstartdag, een verwenmoment voor jonge gezinnen

Op onze Boekstart-dag toveren we de bib om tot een paradijs voor de allerkleinsten! Kom kennismaken met het aanbod voor jonge gezinnen in Beringen via de Opvoedingswinkel, IN-Zetje, Kind en Taal, Gezinsbond, bib Beringen en Huis van het Kind. Er staan heel wat leuke activiteiten op het programma: knutselactiviteiten, grimeren, spelletjes spelen, … Alle gezinnen zijn van harte welkom. De gezinnen met een kindje geboren in 2022 worden persoonlijk uitgenodigd.

Waar & wanneer?

Zaterdag 20 mei van 10.00 tot 13.00 uur in Bibliotheek Beringen

Workshop knuffelturnen

Knuffelturnen is een leuke manier van bewegingsopvoeding voor peuters, samen met één van hun (groot)ouders. Tijdens het bewegen, voelen, genieten en ontspannen staat de band tussen (groot)ouder en kind centraal

Waar & wanneer?

Zaterdag 20 mei van 10.30 tot 11.00 uur, 11.15 tot 11.45 uur of van 12.00 tot 12.30 uur in Bibliotheek Beringen

Gratis boekstartpakketjes

Als trotse Boekstart-stad stimuleren we ouders om hun baby al vroeg in contact brengen met boeken. Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Dat is leerrijk én gezellig. De woordenschat van baby’s en peuters die veel woorden horen, groeit razendsnel. Omdat jij in een Boekstart-stad woont, krijg je op twee momentenvoor je kindje een gratis boekenpakketje:

  • Is je baby 6 maanden oud, dan ontvang je een babypakketje via het consultatiebureau van Kind en Gezin
  •  Werd je kindje onlangs 15 maanden? Dan kan je een gratis peuterpakketje afhalen in de bibliotheek en samen met je peuter het plezier van boeken ontdekken.


Meer info over Week van de Groeilamp: huisvanhetkind@beringen.be of bibliotheek@beringen.be