Week van de Groeilamp in Beringen gaat van start

Gepubliceerd opmaandag 17 mei 2021 om 12:23

De campagne ‘Week van de Opvoeding’ wordt na 10 jaar omgetoverd tot ‘Week van de Groeilamp’. Van 16 mei tot 23 mei willen we ouders en opvoeders heel graag in de spotlights zetten. Want groot worden, kan je niet alleen en gaat zeker niet vanzelf. Ook in Beringen zorgen ouders, grootouders, onthaalouders, vrienden, familie en buren er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve omgeving. 

Wil jij graag iemand bedanken voor de hulp met je kinderen? Neem je pen en schrijf een kaartje! Alle ouders met een kindje geboren in 2020 ontvingen enkele postkaartjes in de bus. Je kan de kaartjes en inkleurtekening ook afhalen in de pop-upbib of downloaden via onze website. “Het is hartverwarmend dat onze inwoners elkaar steunen door een kaartje te geven aan iemand die ze liefhebben. Als mama kan ik bevestigen dat het leuk is om eens een schouderklopje te krijgen. Opvoeden loopt zeker niet altijd van een leien dakje, daarom is het zo belangrijk om onze dankbaarheid te tonen aan degenen die ons steunen wanneer we het even moeilijk hebben”, zegt schepen van Welzijn Hilal Yalçin. 

Heb je een vraag over je gezin, over je kleine spruit of grote kinderen? Het Huis van het Kind Beringen helpt je steeds graag op weg in het ruime aanbod voor gezinnen in Beringen. Het Huis van het Kind is een samenwerking tussen tal van organisaties die je helpen met het vrijetijdsaanbod, kinderopvang, gezondheidszorg, opvoedingsondersteuning, enzovoort in Beringen.  

Werd je kindje onlangs 15 maanden? Dan kan je een gratis Boekstart-peutertasje ophalen in de pop-upbib om zo samen met je peuter het plezier van boeken te ontdekken. “Bovendien zijn er ook leuke Boekstart-beestjes te ontdekken in de collectie van de bib”, vult schepen Jessie de Weyer aan. “Dit Boekstart-beestje is een dierenrugzakje, gevuld met leesplezier voor de allerkleinsten in onze stad.” 

De pop-upbib is gelegen op de Lutgartsite: Stadswal 14, 3580 Beringen (M 0477 99 33 93). 

Meer info: www.beringen.be/weekvandegroeilamp