Wat is de digibank?

Digibank Beringen zet in op 3 pijlers:

  1. Het versterken van digitale vaardigheden
  2. Het begeleiden naar essentiële diensten zoals itsme, mijnburgerprofiel, online bankieren, …
  3. Toegang tot een laptop en betaalbaar internet

Deze pijlers in de praktijk

In Beringen zijn er 6 digipunten waar een digihelper aanwezig is die je gratis helpt met vragen rond basisvaardigheden of essentiële diensten. Daarnaast organiseren we maandelijks digisessies, dat zijn korte info- en oefenmomenten waar we in groep dieper ingaan op een digitaal thema.

Wil je een opleiding volgen? De digihelpers maken je wegwijs in het aanbod van onze partners Ligo Limino, CVO Cursa en CVO LBC. 

Naast het inzetten op kennis en vaardigheden, is ook de laptopbib een belangrijk onderdeel van de digibank. Die wordt geopend in juni 2023. In samenspraak met de digicoach lenen gebruikers een laptop uit voor een vooraf bepaalde periode. Bij het uitlenen van een laptop bekijken we de opties voor betaalbaar internet en ontvang je 2 digicheques waarmee een ICT-student je helpt met de installatie van je laptop.

Partners

Digibank Beringen is een samenwerking tussen Stad Beringen, OCMW Beringen, Oasis VZW, Beego BV, Out of Use NV, VDAB, SAAMO Limburg, CVO LBC regio Beringen, CVO Cursa, Ligo Centrum voor Basiseducatie Limburg Midden-Noord vzw, Agentschap Integratie & Inburgering, Kringloopwinkel VZW Reset, De Posthoorn Beringen vzw en Hogeschool PXL.