Waterspelletjes

Sponstikkertje
Benodigdheden: enkele emmers water en een aantal sponzen.
Er zijn zijn één of meerdere tikkers die door het gooien van een natte spons andere kinderen proberen te ‘tikken’. De spons wordt regelmatig opnieuw ondergedompeld in een emmer water. Kinderen die af zijn moeten een voet in de emmer met water dompelen. Dan zijn ze weer vrij.

Ober race
Benodigdheden: enkele dienbladen met op ieder drie bekertjes met water. Voor ieder groepje een pylon. Stoepkrijt voor een startlijn.
Verdeel de kinderen in groepen van ongeveer 6 kinderen. Bij de finish staat voor iedere groep een dienblad met drie volle bekers water erop. De voorste kinderen pakken na het startsein het dienblad en lopen of rennen ermee naar de pylon op tien meter afstand. Ze lopen om de pylon heen en rennen terug naar de start. Daar geven ze het dienblad zorgvuldig aan het tweede kind uit het groepje. Als iedereen van een groepje twee keer aan de beurt is geweest, stopt het spel (ook bij de groepjes die nog niet klaar zijn).
Welk groepje heeft het meeste water in de bekertjes op het dienblad? Dit groepje heeft gewonnen.

Waterpinata
Benodigdheden: vuilniszak van 10 liter, water, een blinddoek (bandana), een pool noodle of stok
Vul een 10 liter vuilniszak met één of twee liter water. Knoop de zak dicht en bevestig er een stevig touw aan. Knop het andere eind van het touw vast aan een boom of klimrek. De kinderen krijgen om de beurt een blinddoek voor (bandana). Met een pool noodle mogen ze dan 3x tegen de zak slaan. Daarna mag het volgende kind. Winnaar is degene die erin slaagt om de zak te breken en een vloedgolf te ontketenen.
Variatie: Vul de vuilniszak met waterballonnen i.p.v. met water.

Van hier komt onze inspiratie