Vraag deze zomer in Beringen een speelstraat aan!

Gepubliceerd opwoensdag 26 mei 2021 om 10:12

Buiten spelen en er voldoende ruimte voor hebben, is van groot belang voor kinderen.  Daarom maakt stad Beringen het voor de zomer van 2021 mogelijk om speelstraten in te richten. Zeker in tijden van corona is een speelplek in open lucht immers cruciaal.

“In de zomervakantie kunnen Beringenaren hun straat omtoveren tot een gezellig speelparadijs. Zo’n speelstraat wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer van 10.00 uur tot 20.00 uur. Op die manier is de omgeving weer helemaal voor de bewoners”, vertelt schepen van Verkeer Jean Vanhees.

Wie een speelstraat wil inrichten, moet wel met enkele zaken rekening houden. Zo zijn er drie meters of peters nodig die toezicht houden tijdens de speelstraat. De speelstraat kan ook alleen worden georganiseerd in een woonstraat waar een snelheidsbeperking van vijftig kilometer per uur of minder geldt en er mag geen openbaar vervoer door de speelstraat rijden.

Schepen van Jeugd en Wijkontwikkeling Jessie De Weyer ziet hier een uitgelezen kans in om van de straat opnieuw een ontmoetingsplaats te maken: “Een speelstraat biedt een plek voor zowel kinderen als ouders, om met elkaar kennis te maken. Op die manier versterken we de samenhorigheid in onze wijken. Woon je in een  straat die aan de voorwaarden voldoet en wil je in juli of augustus een veilige speelomgeving inrichten voor de kinderen uit je buurt? Bezorg ons dan het digitale aanvraagformulier dat op de website van stad Beringen te vinden is, uiterlijk op 12 juni.”  

Effectief op straat spelen kan dan van 12 juli t.e.m. 31 augustus 2021 en dit voor een aaneensluitende periode van minimum 3 dagen tot maximum 2 weken. De betrokken straat wordt van 10.00 uur tot 20.00 uur volledig of gedeeltelijk afgesloten met nadarhekken en de nodige verkeersborden.

Alle details over de aanvraagprocedure zijn via www.beringen.be/speelstraten te vinden.