Volkstuintjes

Eco, da’s logisch!

Volkstuin - De Motten is een ecologische samentuin. Tuinieren gebeurt er op biologische wijzen, zonder pesticides en gebaseerd op wisselteelt. Wij gaan steeds opzoek naar een natuurlijke manier voor het bestreden van ziektes of invasieve. De keuze voor een ecologische samentuin is voor ons logisch,  gezien wij willen tuinieren met respect voor de omgeving en het klimaat. Op die manier dragen wij bij aan een duurzame samenleving en zetten we in op de SDG’s. Naast onze volkstuin doen we ook andere activiteiten open tuinen, infomomenten, workshops, begeleiding,.. Dit voor zowel particulieren, verenigingen en scholen. Zo verspreiden we onze kennis rond ecologisch tuinieren en laten we zien dat het zeker mogelijk is. Onze droom is dan ook een wereld zonder pesticides!

 

SAMEN-tuin

Ook de nadruk op de samentuin vinden wij belangrijk. Om de twee weken organiseren we een samenwerkdag. Zo kunnen we leren van elkaar en onderhouden we de gemeenschappelijke elementen zoals de paden. Er zijn nog enkele percelen vrij! Mocht je interesse hebben, kom gerust eens langs om een kijk je te nemen of meld je aan bij de milieudienst. Je kan al een perceel huren voor slechts 20 euro! Bijkomend organiseren we een opstartcursus voor nieuwelingen. Het ecologisch tuinieren lijkt misschien wat complex maar je bent er snel mee weg!

 

Lekkere groentjes uit eigen hof! Daar zijn we trots op.
Het geeft enorm veel voldoening als je de vruchten kan plukken van je arbeid. De plantjes zien groeien tot het moment dat je ze kan oogsten is een heel fijn proces. En de smaak natuurlijk! De groentjes zijn echt heel lekker. Wij zijn ook altijd trotst wanneer we kunnen uitdelen aan vrienden en familie. Daarnaast is het sociale aspect van de samentuin ook een fijn element. Je komt hier altijd wel iemand tegen die aan het werk is in zijn tuintje en open staat voor een fijne babbel.

 

Volg ons via www.demotten.be of kom eens een kijk je nemen in onze tuintjes!