Volkstuinen

De volkstuin ‘De Motten’ ligt achter de voetbalterreinen van KVK Beringen en werd in 2014 opgericht.
De volkstuin bestaat uit 34 tuintjes.

De tuinen zijn toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang en zijn enkel bestemd voor ecologische teelt van groenten en fruit voor eigen gebruik. Ieder tuinier heeft zijn eigen perceel, maar tijdens de samenwerkdagen worden de gemeenschappelijke delen, zoals paden, afsluiting, berging, enzovoort samen onderhouden.

De huurders van de tuinen krijgen de kans om opleidingen, voordrachten en demonstraties te volgen om duurzaam, aangenaam en milieubewust te kunnen tuinieren. Ook composteren hoort tot hun opleiding, compost is een belangrijk bemestingsmateriaal in de ecologische tuin.

Omdat een volkstuin de sociale contacten kan versterken, werden een aantal tuinen gereserveerd voor de buurt De Kolmen, maar ondertussen is elke deelgemeente vertegenwoordigd in deze volkstuin. Wie zelf geen tuin ter beschikking heeft of wie het sociale contact zoekt, kan zeker in een volkstuin terecht. Een babbeltje slaan of zaad- en plantgoed uitwisselen zijn de leuke extra’s in een volkstuin.

 
De huurprijs voor een perceel van 100m² bedraagt 40,00 euro per kalenderjaar en voor een perceel van 50m² is dit 20,00 euro.