Visvriendelijkste gemeente

Beringen is Visvriendelijkste Gemeente van Vlaanderen en haalt 3 prijzen binnen op de Openbaarblauw-awards

Al enkele jaren doet Beringen mee aan de Openbaarblauw-awards. Een delegatie werknemers en schepenen van de stad trok naar Oostende om de realisaties in onze wateren te presenteren aan de andere deelnemende gemeenten.
 
De concurrentie was pittig. Met deelnemers als Blankenberge, Westende en Koksijde was het voor buitenbeentje Beringen niet evident om de prijs binnen te halen. We waren goed voorbereid en voelden ons als een vis in het water. En niet onterecht zo bleek, want eens we onze hengel uitgooiden, bleken we niet achter het net te vissen. 

Tijdens deze eerste editie behaalden we meteen goud in drie categorie├źn: Blauwe Gemeente, Visvriendelijke Gemeente en Vis in de Vaart. Dankzij onze jarenlange inspanningen om van de Paalse Plas, TODI en het Fonteintje visvriendelijke zones te maken, kon de jury niet anders dan Beringen kronen. Ook onze inzet voor de birgeria bleef niet onopgemerkt. Nu deze vissoort opnieuw talrijk aanwezig is in de Vaart, is daarmee ook meteen het voorbestaan verzekerd. Een win voor biodiversiteit.

Een warme dankjewel aan onze collega's van de dokken die zich jarenlang als stille krachten hebben ingezet om deze successen te behalen. Ze zijn werkelijk het neusje van de zalm. Ook in de toekomst blijven we ons inzetten voor de vis. Hopelijk zijn er geen kapers op de kust en behalen we volgend jaar opnieuw een mooi resultaat.