Video's en stappenplannen

Voor je digitale vragen kan je steeds terecht in één van de zes Beringse digipunten. Is het digipunt niet geopend of ga je graag zelfstandig aan de slag? Op deze pagina vind je tal van nuttige links naar toegankelijke video's, stappenplannen en oefeningen. 

 • Ontdek de digifiches

 • Instructiefiches bibliotheek

  Ook bibliotheek Beringen werkt met verschillende digitale tools, zoals de e-boeken, fundels of de Krantenkiosk. Benieuwd hoe je daarmee aan de slag gaat? Duik in de instructiefiches.
 • Digiwatte?: video's & stappenplannen

  In de Digiwatte?-videoreeks legt Bart Verbeeck verschillende digitale toepassingen uit. Elke aflevering bespreekt hij een nieuw thema om ervoor te zorgen dat je stap voor stap bijleert over de digitale wereld. Hij bespreekt verschillende thema’s, gaande van online betalen tot videobellen of de weg zoeken.

  Daarnaast vind je er ook tal van gedetailleerde stappenplannen over verschillende digitale toepassingen. De video's en stappenplannen zijn zowel geschikt voor digistarters als voor digihelpers. Duik in de Digiwatte?-videoreeks.

 • Digiburger: handleidingen & digitale oefenkansen

  Digiburger inspireert en ondersteunt om je weg te vinden in de digitale wereld. Je vindt er zowel nuttige handleidingen  als digitale oefenkansen.

 • (Digi)taal@work 

  Zoek je een job? Wil je daarvoor beter Nederlands begrijpen en spreken? Wil je ook beter leren werken met de computer? Oefen dan met (digi)taal@work.