Verzekering #BeringenHelpt

Wij zouden graag functionele cookies willen gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren, staat u dit toe? Meer informatie

De mensen die zich willen inzetten in het kader van 'Beringen Helpt', doen dat in opdracht van stad Beringen. Daarom zorgt het stadsbestuur ervoor dat je, als je helpt als vrijwilliger in dit verband, verzekerd bent. Een vrijwilliger is iemand die zich uit vrije wil en onbezoldigd inzet voor anderen, in min of meer georganiseerd verband, in dit geval de stad Beringen.
 
In essentie ben je verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen. Wanneer je als vrijwilliger wil helpen, vragen we je om voornaam, naam, (eventueel) je e-mailadres, welke taken je zal uitvoeren, je adres en je rijksregisternummer te vermelden. Bekijk ook even of je mag vrijwilligen via: https://issuu.com/vlaamssteunpuntvrijwilligerswerk/docs/slim_vrijwilligen.
 
Liefst veilig vrijwilligen in kader van #BeringenHelpt
Hopelijk verloopt alles vlot en zonder problemen. Gebeurt er toch iets en heb je een schadegeval? Contacteer dan de stad via beringenhelpt@beringen.be of info@beringen.be met in de hoofding ‘BeringenHelpt’.Schadegevallen worden binnen de 24 uren doorgegeven. De instructies van het stadsbestuur dienen hierbij strikt opgevolgd te worden.
 
Opgelet: sommige zaken zijn uitgesloten van verzekeringswaarborg. Check dat gerust of leg je vraag voor aan de collega’s van beringenhelpt@beringen.be.

Denk eraan dat deze verzekering enkel geldt voor activiteiten tussen 8.00 uur 's ochtends en 22.00 uur 's avonds. De actieperiode van deze gratis verzekering van #BeringenHelpt loopt zolang de noodmaatregelen van de Federale Overheid gelden.

Welke activiteiten komen in aanmerking voor de gratis verzekering van #BeringenHelpt?

De verzekering geldt enkel voor mensen die vrijwilligen in het kader van de coronapandemie voor toegelaten activiteiten zoals boodschappen doen, mensen opbellen of de hond uitlaten, de katten eten geven, medicijnen ophalen, enz.

De vrijwilligerstaken waarvoor we mensen inschakelen, zijn in de eerste plaats te zien als een vorm van praktische burenhulp. Daarom verschilt de frequentie waarvoor men kan vrijwilligen naargelang het soort hulp dat wordt gevraagd en wordt de hulpvraag altijd goed afgewogen vóór we jou matchen aan een hulpvrager of besluiten de hulpvrager door te verwijzen.

Bepaalde activiteiten worden niet verzekerd, zoals tekeningen maken, brieven schrijven, kinderopvang of babysit, vervoer, oppas of nachtoppas en mantelzorg (noch hulp aan gezin of familie).

Beter voorkomen dan genezen

Volg de overheidsinstructies inzake het coronavirus steeds nauwgezet op.

Ook wanneer je vrijwilligt, moet de fysieke sociale afstand gerespecteerd worden, mogen geen groepen zomaar gemengd worden en mogen geen individuen in bestaande (gesloten) groepen worden binnengebracht. In de geest van elkaar helpen, is het de bedoeling het risico van deze principes niet over het hoofd te zien.

Veiligheid en gezondheid is steeds een prioriteit. Aan iedereen die vrijwilligt, vragen we om steeds de handen opnieuw en opnieuw en opnieuw te wassen en je mond- en neusmasker te dragen wanneer verplicht of nodig. Ga niet vrijwilligen als je ziek bent of het vermoeden hebt dat je het aan het worden bent. De verzekering dekt geen besmettingen, ziektes of gevolgen daarvan.

https://www.vlaanderenvrijwilligt.be/wp-content/uploads/2020/03/2020-028-corona-aff-handenwassen-extern-nl.pdf

https://www.rodekruis.be/nieuws-kalender/nieuws/alles-wat-je-moet-weten-over-mondmaskers/

https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/

Meer informatie?

E-mail: beringenhelpt@beringen.be of info@beringen.be

T: 011 43 02 11

Alvast bedankt dat je de handen uit de mouwen wil steken en anderen die het nodig hebben uit de nood wil helpen!

Gerelateerde items