VeloCité nu ook in Beringen

Gepubliceerd opvrijdag 16 jul 2021 om 10:53

Zoveel mogelijk gepimpte fietsen een plekje geven in de cité van Beringen-Mijn, dat is het doel van het project VeloCité.  Het project Velocité is een succesvol initiatief van de Maasmechelse organisatie Tuinwijk 2020 en kent, in samenwerking met de bovenlokale cultuurwerking ECRU, RIMO en stad Beringen, nu ook een vervolg in Beringen. 

Met VeloCité willen we bewoners van de cité stimuleren om oude fietsen op te fleuren, te versieren, een creatieve look te geven en deze in de voortuin, op het terras of op de stoep te plaatsen. Ook verenigingen, buurtcomités, scholen en dergelijke kunnen participeren door fietsen te pimpen en deze aan woningen, handelszaken of openbare gebouwen in de buurt te plaatsen. Alle fietsen samen vormen een kleurrijke openluchtexpo door de cité. De locaties van alle fietskunstwerken worden gebundeld op een online kaart en ook via sociale media verspreid. 

Schepen van Cultuur en Erfgoed An Moons: “Eén van de ambities van ECRU is om succesvolle lokale cultuur- en erfgoedprojecten zoals VeloCité over de gemeentegrenzen heen uit te rollen, om zo het cultuurpotentieel in onze regio maximaal te benutten. Ik ben dan ook heel blij dat Tuinwijk 2020 onze Beringse tuinwijk selecteerde als nieuwe proeftuin voor VeloCité. Twee tuinwijken, twee cités, in Maasmechelen en Beringen, die verbonden worden met kunst in de open ruimte van en door de citébewoners. Een mooi, uniek project waarmee we niet alleen het straatbeeld opfleuren en lokaal creatief talent in de kijker zetten, maar ook de sociale cohesie in de buurt zullen versterken.”  

Heb je nog een oude (kinder)fiets, step, driewieler... die je wil opfleuren om zo de Beringse cité nog gezelliger maken? Meld je dan aan via dit formulier. Ben je zelf niet zo creatief maar wil je toch graag een versierde fiets in je voortuin plaatsen, dan kan je dit ook laten weten via dit formulier. Je kan thuis zelf aan de slag of een workshop volgen onder begeleiding van een kunstenaar. Wil je wel deelnemen maar heb je zelf geen oude fiets? Dan stellen we jou graag een fiets ter beschikking.  

Via facebook.com/tuinwijk2020 kan je alvast de prachtige fietsen van Tuinwijk 2020 bewonderen. Meer info over VeloCité in Beringen vind je op beringen.be/velocite