Vaccinatiecentrum voor 4 gemeenten in de eerstelijnszone West-Limburg opent in Beringen

Gepubliceerd opvrijdag 22 okt 2021 om 09:31

Nu het duidelijk is dat de vaccinatiecentra ook na 15 oktober moeten openblijven, is er beslist om naar één vaccinatiecentrum te gaan voor de hele Eerstelijnszone West-Limburg.
Daarmee komt er een einde aan de vaccinatie in de Milshop in Leopoldsburg en in be-MINE in Beringen.
Het ‘Vaccinatiecentrum West-Limburg’ zal begin november de deuren openen in het voormalig Administratief Centrum van Beringen.
“We hebben in samenspraak met de betrokken gemeenten beslist om onze krachten te bundelen en het huidig vaccinatiecentrum op be-MINE te verhuizen naar het voormalig Administratief Centrum in de Mijnschoolstraat 88.” Burgemeester Thomas Vints is tevreden met de tijdelijke herbestemming: “Het oude Administratief Centrum maakt plaats voor vier vaccinatielijnen. Die capaciteit is voldoende om alle 65-plussers van Beringen, Ham, Leopoldsburg en Tessenderlo een derde prik te geven. Ook de kinderen die intussen 12 geworden zijn en degenen die toch nog gevaccineerd willen worden, zijn welkom.” 

De 65-plussers die in aanmerking komen voor een boostervaccin, zullen binnenkort uitgenodigd worden. Dit boostervaccin wordt aangeboden minstens 4 maanden na de tweede prik van het AstraZeneca-vaccin of de enige prik van het Johnson & Johnson-vaccin, en minstens 6 maanden na de tweede prik van het Pfizer- of Moderna-vaccin.  In de praktijk zullen de meeste personen van 65 jaar en ouder zo voor het einde van het jaar uitgenodigd worden voor hun boosterprik. Ook de kinderen die intussen 12 geworden zijn, zullen een uitnodiging krijgen om zich in het ‘Vaccinatiecentrum West Limburg’ te laten vaccineren. 

Zowel in de Milshop als in be-MINE stond er een groep enthousiaste vrijwilligers klaar om alle prikdagen in goede banen te leiden. 
“Ze waren en zijn een onmisbare schakel in de vlotte werking van het vaccinatiecentrum. Onze huidige vrijwilligers zullen dan ook de vraag krijgen om mee te verhuizen naar het ‘Vaccinatiecentrum West-Limburg’ om daar een handje toe te steken.”, besluiten de burgemeesters uit Ham, Leopoldsburg, Tessenderlo en Beringen.  

Namens de lokale besturen Ham, Leopoldsburg, Tessenderlo en Beringen.