Tour Artistiek Beringen

Tour Artistiek Beringen overkoepelt alle initiatieven van stad Beringen rond kunst in de open ruimte. Sommige blijven permanent, andere tijdelijk. Hoe dan ook brengt het onze inwoners en bezoekers in contact met kunst op een laagdrempelige manier.

Zo toverden lokale kunstenaars 49 elektriciteitskastjes om tot artistieke pareltjes die het straatbeeld opfleuren en samen een fietsroute vormen door alle deelkernen. Terwijl je die aflegt, passeer je in Beverlo ook een levendige muurschildering van 17 op 8 meter. Dit werk van de Rotterdamse kunstenaar Joren Joshua prijkt sinds 2021 op de Kardijk. In Beringen-Mijn rij je dan weer voorbij de Mijnkathedraal waar Cloisterama als lichtbaken fungeert voor de gemeenschap. Met 68 kleurrijke spitsbogen in het atrium legt de Schotse kunstenaar David Batchelor de nadruk op de unieke architectuur van de Sint-Theodarduskerk.

In de loop van 2024 komt daar ook enkele projecten bij. De Kunstkapellekestour zet met (semi-)permanente kunstwerken kapellen in elke deelkern in de kijker. Tour Surprise focust dan weer op Koersel. Daar vormen 10 artistiek opgefleurde plekjes de kunstzinnige wandelroute die jong en oud zal verrassen.

Verder verschijnen er af en toe tijdelijke projecten zoals raamtekeningen rond Kerstmis of versierde tennisballen in het park aan OC De Buiting in Paal.

Alle info en routes met betrekking tot Tour Artistiek Beringen vind je hier