Top-treffen 5 x Beringen in onze stad

Gepubliceerd opmaandag 22 mei 2023 om 09:37

In het weekend van 12 t.e.m. 14 mei wordt het Top-Treffen van 5x Beringen Internationaal georganiseerd. De jaarlijkse vergadering van bestuursleden en de burgemeesters van de 7 gemeenten Be(h)ringe(n). “Sinds 2016 is het voor het eerst aan ‘onze’ Beringen om de internationale samenkomst te organiseren,” glundert schepen van Toerisme en Evenementen Werner Janssen. 

Op vrijdag 12 mei arriveren de delegaties uit de verschillende landen en gemeenten. “In totaal zullen er een kleine 100 buitenlandse Beringenaren  in onze stad toekomen,” laat burgemeester Thomas Vints weten. 

Op zaterdag komen de afgevaardigden van de 7 gemeenten samen voor een evaluatie van de driejaarlijkse verbroederingsspelen van afgelopen jaar in Duitsland. Tegelijkertijd ontvangen de burgemeester en de schepen hun buitenlandse collega's. De nieuwe invulling van het Stadhuis, de plannen rond Beringen Centrum en de Lutgartsite komen aan bod. Net als een rondleiding in de herbestemde gebouwen op be-MINE. 

“Om de verbroedering tussen de 7 gemeenten te visualiseren en te bestendigen wordt er op diezelfde zaterdag om 11.30 uur een nieuw 5x Beringen-monument onthuld aan de achterkant van het Stadhuis,” zegt voorzitter Ludo Claes van Toerisme Beringen. 

Het monument is ontworpen en gemaakt door leerlingen van de Spectrum college, in samenwerking met het lokale bestuur van 5xBeringen. 

Om de festiviteiten af te sluiten volgt er zaterdagavond nog een optreden van Fons en die van ons in de COR. “Toegang is gratis en iedereen is het van harte welkom,” aldus de voorzitter. 

Na een gezamenlijk ontbijt zondagmorgen keren de verschillende delegaties huiswaarts. Het stadsbestuur kijkt alvast uit naar een zonnig en feestelijk weekend. “Een uitgelezen kans om onze stad internationaal op de kaart te zetten,” besluiten ze. 

Thomas Vints 

Burgemeester 

Werner Janssen 

Schepen van Toerisme en Evenementen 

Meer info: 

Toerisme Beringen, toerisme@beringen.be