Subsidie buurt- en wijkfeesten

Subsidiereglement straat- en buurtfeesten Beringen

De subsidies voor straat- en buurtfeesten zijn in een nieuw jasje gestoken! Het stadsbestuur besliste om de subsidies te verruimen en te verhogen. In het reglement maken we een onderscheid tussen straatfeesten, buurtfeesten en culturele buurtfeesten.

Concreet kunnen bewoners kiezen tussen 3 soorten feesten. Een eerste vorm is het straatfeest, waar minstens 15 personen van 5 verschillende adressen aan dienen deel te nemen. Voor een straatfeest kan je aanspraak maken op een subsidie van 100 euro. Een tweede vorm, een buurtfeest, vraagt de deelname van minstens 25 personen van 10 verschillende adressen. Je geniet dan een toelage van 150 euro.

De derde vorm is het culturele buurtfeest: een buurtfeest met een culturele act door een lokale vereniging, organisatie of kunstenaar. De subsidie hiervoor bedraagt 250 euro. Via culturele buurtfeesten stimuleren we de cultuurbeleving in de buurten en zetten we plaatselijk talent in de kijker. Je kan immers een act kiezen uit een lijst met een 40-tal lokale verenigingen, actief in onder meer muziek, dans, erfgoed en theater. Op vraag van de organisatoren van het buurtfeest kan de lijst ook aangevuld worden.

De voorwaarden voor het aanvragen van een subsidie vind je terug in het subsidiereglement straat- en buurtfeesten.

Plan jij een straat- of buurtfeest? Neem dan gerust contact op via cultuur@beringen.be of participatie@beringen.be.

De volledig aanvraag dien je uiterlijk vier weken voor aanvang in bij de dienst Cultuur:

cultuur@beringen.be
T 011 450 310
Kioskplein 25, 3582 Beringen

Word jij onze nieuwe culturele act?

Ben jij een lokale vereniging, organisatie of creatief (opkomend) talent? Zoek je een podium? Heb je zin om heel Beringen te laten genieten van jouw kunsten en talent(en)? Sta je gewoon graag in de spotlights? Dan ben jij de geknipte culture act om de buurtfeesten in Beringen een extra boost te geven!

Aanmelden als culturele act kan via cultuur@beringen.be of T 011 450 310. Op deze manier draag je bij aan de cultuurbeleving in Beringen en laat je een breed publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met jouw talenten.