Sterrenregister voor stilgeboren kindjes

Een stilgeboorte, waar liefde en verlies elkaar ontmoeten. Een jong leven dat veel te vroeg is gestopt. Het kleinste mensje en zo'n groot verlies. Hoe vreemd het ook mag klinken... proficiat! Want die dag ben jij mama of papa geworden. Vaak zijn sterrenkindjes te klein om officieel erkend te worden maar in Beringen krijgen ze een speciaal plekje. Op deze manier wil stad Beringen sterrenouders steunen en hen vooral een hart onder de riem steken. 

Registreer hier jouw sterrenkindje in het sterrenregister.

Voorwaarden

Het sterrenregister werd opgericht ter erkenning van kindjes die geboren werden na een zwangerschap van minder dan 140 dagen. Deze aangifte is van toepassing voor inwoners van Beringen en kindjes stil geboren te Beringen.

Indien de zwangerschap langer dan 140 dagen duurde, kan hiervan aangifte worden gedaan betreffende een akte van levenloos geboren kind. Indien het kindje in het ziekenhuis wordt geboren, dan voorziet het ziekenhuis de nodige documenten voor de aangifte. Anders doen de ouders de aangifte in het gemeentehuis van de plaats waar het kindje wordt geboren. Ook deze ouders kunnen, naast de officiële aangifte, hun kindje laten opnemen in het sterrenregister.