Stem voor de Cultuurtandem en de Cultuurparels

Gepubliceerd opmaandag 6 mei 2024 om 10:17

Op de Cultuurprijzen 2023 bekroont stad Beringen personen en organisaties die zich vorig jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt in de Beringse cultuursector. Dit jaar reikt de stad zes Cultuurprijzen uit: Algemene Culturele Verdienste, Jonge Culturele Belofte, Cultuurtandem en drie Cultuurparels die dit jaar naar laureaten binnen de Letteren, Podiumkunsten en Socio-cultureel Volwassenwerk. 

Schepen van Cultuur An Moons: “Na de nominatieronde de voorbije weken kwam de jury samen om per categorie een shortlist samen te stellen met 3 genomineerden. Zo ook voor de Cultuurtandem en de Cultuurparels Letteren, Podiumkunsten en Socio-cultureel Volwassenwerk. De genomineerde met de meeste publieksstemmen wordt laureaat. De Cultuurparel is een kunstwerk dit jaar ontworpen door Myriam Goris van ’t Ateliertje en een geldsom van 500 euro. De Cultuurtandem is een samenwerking tussen 2 of meerdere Beringse organisaties. Zij winnen een oorkonde en een geldsom van 1.000 euro. Stemmen kan op allemaalberingen.be/cultuurprijzen” 

De Cultuurtandem gaat naar een cultureel samenwerkingsproject tussen minstens twee organisaties. Voor deze categorie kan je stemmen op ‘80 jaar Mijnkathedraal’, een samenwerking tussen Citévolk Spreekt, Kiosk Beringen, Heemkunde Beverlo en Kerkfabriek Beringen-Mijn. Of je keuze kan gaan naar ’t Ateliertje en Basisschool Het Meer die de tentoonstelling en het educatief pakket ‘Paniek in Paal. Waar is de sjerp van de burgemeester?’ organiseerden. Ook de Sint-Barbaraviering ‘Helden van Hier’ is genomineerd. Daarvoor kwamen Neanias, Be-MINE pit, La Baracca en Provincie Limburg samen. 

De Cultuurparels worden uitgereikt aan personen of organisaties actief binnen de letteren, podiumkunsten en socio-cultureel Volwassenwerk. Voor de eerste Cultuurparel kan je stemmen op schrijvers Hans Put en Marcel Geypens en dichter Kristel Dewaele. Voor de Cultuurparel Podiumkunsten gaat de strijd tussen theaterhuis Mals Vlees, dansstudio You Can Dance plaats en showkoor Amuse. De Cultuurparel Socio-cultureel Volwassenwerk is voor Patricia Vandestraeten, Julienne Abeels of het Blauw Huis Beringen. 

Via allemaalberingen.be/cultuurprijzen kan je nog stemmen op jouw favoriet tot en met 15 mei. De uitreiking van de Cultuurprijzen vindt plaats op woensdag 22 mei 2024 vanaf 19.00 uur. Iedereen is welkom mits inschrijving via cultuur@beringen.be

An Moons 

Schepen van Cultuur