Stedelijke aanplakzuil naar be-MINE

Gepubliceerd opdinsdag 31 mei 2022 om 13:46

In het voorjaar van 2021 paste stad Beringen het reglement betreffende de aanplakzuilen aan. “Om ervoor te zorgen dat de relevante informatie de juiste doelgroepen bereikt hebben we de gebruiksvoorwaarden aangescherpt. Uiteraard in samenspraak met de stedelijke jeugdraad en andere belanghebbenden. Ook de locaties van de aanplakzuilen zelf zijn toen kritisch geëvalueerd,” legt schepen van Jeugd en Participatiebeleid Jessie De Weyer uit.  

Als resultaat van die evaluatie wordt de aanplakzuil aan het sportterrein van de Alfred Habetslaan nu verplaatst naar de be-MINE site. “We stelden namelijk vast dat de zuil quasi niet werd gebruikt. De nieuwe locatie op de hoek van de parking aan restaurant MIA MENSA is qua zichtbaarheid een grote verbetering!” aldus schepen De Weyer. 

Sinds eind mei kunnen de jeugd-, sport- en culturele verenigingen, jeugdhuizen en jeugdwerkinitiatieven terecht op de nieuwe locatie om hun activiteiten aan te kondigen en te promoten.  

“Voor alle informatie over de gebruiksregels en de ligging van de overige aanplakzuilen kan je op onze website terecht,” besluit de schepen.