Start 2 Mountainbike laat kinderen en volwassenen uitblinken op de fiets

Gepubliceerd opvrijdag 5 feb 2021 om 15:27

Het is al langer geweten dat Beringen veel te bieden heeft voor mountainbikers, zoals de Avonturenberg en de talrijke fietsroutes. Om alles uit deze sport te halen, is een goed beheerste techniek welgekomen. Daarom kan je in april en mei tijdens ‘Start 2 Mountainbike’ de kneepjes van het vak leren. Supernova Academy organiseert de cursus voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en Rivera's Cycling Academy voorziet volwassenen van extra bagage.

“Als stad spelen we graag in op de groeiende interesse en vraag naar opleiding in het mountainbiken. De professionele lesgevers tonen je de juiste houding en vaardigheden en helpen je om spectaculaire jumps te overwinnen. Onder hun persoonlijke begeleiding word je beter in het mountainbiken en ga je samen in groep op pad, uiteraard vanop veilige afstand van elkaar”, vertelt schepen van sport Tijs Lemmens.

De lessen vinden op woensdag plaats van 7 april tot en met 19 mei en beginnen aan het Mijnstadion in Beringen-Mijn. De jeugdcursus duurt van 13.30 tot 16.30 uur en inschrijven kan op supernova-academy.be. De volwassencursus duurt van 17.30 tot 20.30 uur en inschrijven kan op riverascyclingacademy.be.