Stadstour nodigt Beringenaren uit om mee te werken aan de toekomst

Gepubliceerd opdonderdag 28 apr 2022 om 15:52

Stad Beringen lanceert een nieuw participatietraject als aanvulling op de bouwmeesterscan. De inwoners kunnen zich inschrijven voor een begeleide wandeling, de zogenaamde Stadstour en zodoende hun kijk geven op de verdere uitbouw van de stad. 

Droom, denk en wandel gezellig mee! Op 4 en 7 mei kan je jouw stem laten horen door je in te schrijven voor de Stadstour begeleid door UHasselt en stad Beringen. En vanaf 8 mei kan je de wandelingen op eigen houtje voortzetten met behulp van een app. De bedoeling is om samen met je buurtbewoners al wandelend de buurt te verkennen en met elkaar in gesprek te gaan over de toekomst van onze mobiliteit. 

De Stadstour is een aanvulling op de recent uitgevoerde Bouwmeesterscan. “Dankzij de resultaten van de scan, kunnen we onze ruimtelijke ordening efficiënter gaan organiseren. Tijdens deze analyse kwamen heel wat onderdelen aan bod, zoals mobiliteit, energie en open ruimte. Nu de scan afgerond is, kunnen we onze inwoners betrekken en proactief laten deelnemen aan de verdere vormgeving van ons beleid rond wonen, ruimtelijke ordening en de versterking van onze dorpskernen”, vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening Patrick Witters.  

Deze wandelingen zijn de start van een langer traject, waarbij in september nog extra toekomstwandelingen georganiseerd zullen worden en er een slotevenement in het najaar zal plaatsvinden. Schepen van Participatiebeleid Jessie De Weyer is tevreden dat de stad een origineel participatietraject lanceert: “We willen onze Beringenaren graag aan het woord laten en hen zo goed mogelijk betrekken bij de verdere uitbouw van onze stad. Uit voorgaande participatietrajecten hebben we al heel wat info verzameld, maar via de Stadstour hopen we nog meer mensen te bereiken die een visie hebben over een sfeervolle dorpskern waar het gezellig en veilig vertoeven is.” 

Onze stad moedigt dan ook iedereen aan om deel te nemen aan deze wandelingen. “Ga je als gezin, vriendengroep, klas, collega’s of alleen? Laat zeker van je horen! We willen ook alle kinderen, tieners en jongeren laten dromen over de toekomst van Beringen, want zij erven onze toekomst!” aldus de schepenen.  

Alle info en de planning vind je hier: Stadstour voor de toekomst - Stad Beringen