Stad beveiligt bikepark Avonturenberg na valpartijen

Gepubliceerd opdinsdag 23 mrt 2021 om 10:59

Regelmatig komen mountainbikers ten val op de Avonturenberg. Om toekomstige ongevallen te vermijden, voert stad Beringen er enkele beveiligende maatregelen uit. “Mountainbike is geen sport zonder risico’s en de hoogteverschillen maken het nog spectaculairder. Als echter blijkt dat we de infrastructuur veiliger kunnen inrichten en zo ongevallen kunnen voorkomen, laten we dat niet aan ons voorbijgaan”, vertelt schepen van Sport Tijs Lemmens.

Concreet verlengt de stad in het skillpark de aanloop naar de hoogste dirtjump en wordt de landing vlakker, zodat er meer ruimte is om fouten te corrigeren. Daarnaast wordt de signalisatie duidelijker met afgebakende routes. Ook maken de dranghekken plaats voor duurzaam hekwerk, opdat wandelaars zien waar ze mogen komen. Ten slotte zal bij de start van de endurolijnen het niveau vermeld staan.

“Als stad zijn we al langer op de hoogte van de risico’s en ongevallen en doen we er alles aan om de paden te onderhouden. Toch blijft voorzichtigheid van de sporters nodig. Op de Avonturenberg is een helm dragen altijd al verplicht geweest en met een verkennende rit aan een matig tempo kan je ongevallen voorkomen. Je kan proberen om meteen een record te breken, maar dan breek je misschien ook iets anders”, stelt schepen Lemmens met een knipoog.