Stad Beringen zet schouders onder Week van de Mobiliteit

Gepubliceerd opwoensdag 15 sep 2021 om 15:16

Van 16 tot 22 september vindt de week van de mobiliteit plaats, een initiatief van Netwerk Duurzame Mobiliteit. Tijdens deze week zetten ze naar jaarlijkse gewoonte zoveel mogelijk mensen #goedopweg. Er worden een week lang activiteiten georganiseerd waarbij fietsers en voetgangers in de kijker worden gezet. “In Beringen willen we dat de fietser en voetganger een prominente plaats krijgt in ons straatbeeld. Daarom werken we ook aan een uitgebreid mobiliteitsplan waar de focus ligt op de bereikbaarheid en de veiligheid van onze weggebruikers.”, vertelt schepen van Mobiliteit Jean Vanhees.

Op vrijdag 17 september geven we het startschot met de Strapdag, die dan ook 15 kaarsjes uitblaast. Schepen Vanhees is voorstander: “Traditiegetrouw komen alle leerlingen die dag te voet of met de fiets naar school . De Strapdag blijft een groot succes in het basisonderwijs, daarom wordt deze dag dit jaar naar de secundaire scholen uitgebreid. In Beringen werken we hard aan een fietsbeleid, daarom willen we graag iedereen motiveren om de auto die dag aan de kant te laten staan. De Strapdag XL benadrukt deze positieve instelling en de voordelen van een actieve levensstijl.”

In Beringen kan je met de fiets op ontdekking gaan. De stad blijft investeren in interactieve en leuke fietsroutes. “De Week van de Mobiliteit is de uitgelezen kans om op je fiets te springen en ons fietsroutenetwerk te ontdekken. Je kan kennismaken met een unieke fietsroute op be-MINE. Je start op be-MINE, je fietst langs de mijngebouwen, terrils en het belevingsvolle traject van het oude kolenspoor. Onderweg passeer je bossen, weilanden en het Albertkanaal. Had je nog geen concrete fietsplannen? Dan is deze route zeker een aanrader”, aldus schepen Vanhees enthousiast.