Stad Beringen zaagt een stuk van de keermuur op de markt af

Gepubliceerd opdonderdag 9 sep 2021 om 16:11

Al wie regelmatig in Beringen-centrum komt, heeft het vast opgemerkt: de keermuur als je vanuit de collegestraat de markt opdraait is lager geworden. Stad Beringen heeft na een plaatsbezoek aan de markt, in onderling overleg met de aannemer en ontwerper, beslist om een deel van de muur af te zagen.

 “Eind augustus brachten we een plaatsbezoek aan de markt om de keermuur te bekijken. Tijdens dit bezoek hebben we afgesproken om een deel van de muur af te zagen, zodat de hoogte wordt ingeperkt. Hierdoor zal de doorkijk vanop het marktplein richting het nieuwe stadhuis en de kerk aanzienlijk verbeteren. Om de veiligheid voor, al wie zich begeeft op het verhoogde gedeelte van de markt, te behouden, plaatsen we een metalen leuning”, weet burgemeester Thomas Vints.

De aannemer heeft gisteren de werken uitgevoerd. Al wie nu de markt oprijdt vanuit de collegestraat zal een lagere versie van de keermuur te zien krijgen. Schepen van Openbare werken, Jean Vanhees geeft een woordje uitleg over de uitgevoerde werken: “Door de hoogteverschillen op het marktplein dienden we de muur zo af te zagen dat het bovenste gedeelte uiteindelijk gelijk komt met het hoogste punt van het pleintje voor de kerk. Op het afgezaagde deel wordt een deksteen aangebracht en we voorzien de muur ook nog van een natuurstenen bekleding aan de voorzijde.”

“Het is goed dat we snel en op een relatief eenvoudige manier het muur debacle achter ons kunnen laten. We zijn alvast enthousiast dat de heraanleg van de markt de laatste rechte lijn in gaat en we, wanneer de stadsdiensten over enkele weken hun intrek hebben genomen in het nieuwe stadhuis, dagelijks kunnen genieten van het nieuwe marktplein”, besluit burgemeester Vints.