Stad Beringen trekt 5.000 euro aan noodhulp uit voor de vele slachtoffers van de zware aardbeving in Turkije en Syrië

Gepubliceerd opdonderdag 9 feb 2023 om 17:18

De zware aardbeving in Turkije en Syrië laat niemand onberoerd. De schade is groot en het aantal slachtoffers blijft stijgen. Het stadsbestuur van Beringen betuigt hun steun: “Het leed en verdriet zijn immens. Er is een duidelijke hulpvraag vanuit de getroffen landen. Onze stad wil aan die vraag tegemoetkomen en trekt daarom 5.000 euro aan noodhulp uit voor Turkije én Syrië. De donatie gaat integraal naar het Rode Kruis.” 

De Turkse en Syrische overheid roept op om enkel geld te doneren. Momenteel zijn de getroffen gebieden fysiek moeilijk toegankelijk en is het een uitdaging om de materiële goederen op de juiste plaats te krijgen. Ook vanuit de gemeenschap in Beringen starten er heel wat hulpacties. “Heel wat inwoners in onze stad hebben familie en vrienden op de getroffen plaatsen. De solidariteit in onze stad is dan ook erg groot. In een mum van tijd engageerde heel wat organisaties zich om zo snel mogelijk hulp te bieden”, aldus de burgemeester en schepenen.  

In het Stadhuis kan je een boodschap neerschrijven in het rouwregister aan het onthaal. Je bent welkom tijdens de openingsuren. Digitaal je steun betuigen kan hier: Rouwregister Turkije en Syrië - Stad Beringen 

Wil je graag zelf helpen? Het Rode Kruis benadrukt dat het op dit moment beter is om financiële hulp te bieden en dus geld te storten.  

Stad Beringen wenst alle slachtoffers veel moed en sterkte.