Stad Beringen tovert werknemers om tot ambassadeurs

Gepubliceerd opvrijdag 19 nov 2021 om 12:39

Het invullen van onze vacatures is niet altijd zo evident. Doordachte en efficiënte ‘Employer Branding’ zorgt ervoor dat onze organisatie de juiste werknemers aantrekt.  Burgemeester Thomas Vints is zeer tevreden met de lancering van deze campagne: “Ook als lokaal bestuur ervaren wij ‘the war for talent’. We zijn een dynamisch en sterk veranderende organisatie, maar merken dat onze vacatures nog niet alle potentiële kandidaten aanspreken of bereiken. Om toch de juiste personen tot op onze stad te krijgen, lanceerden we enkele initiatieven die stad Beringen als ‘Employer Brand’ versterken.”  

Herkenbaarheid is belangrijk in onze zoektocht naar talent. We maken gebruiken van online en offline communicatiekanalen die we zo goed mogelijk op elkaar afstemmen. “Op diverse plaatsen hebben we staketsels met fotobanners geplaatst, ook sociale media wordt dagelijks ingezet, er worden infosessie georganiseerd die je digitaal kan volgen en ons wagenpark werd voorzien van stickers met een QR-code naar de vacaturepagina”, burgemeester Vints wil graag de werknemers in de kijker zetten: “Onze communicatie moet een realistische weergave zijn van onze stad als werkgever. Om herkenbaarheid te creëren, schitteren onze huidige werknemers als campagnebeeld. Zij vertellen waarom ze voor de stad werken en waarom geïnteresseerden moeten solliciteren.”   

Naast een sterk campagnebeeld, zorgt de stad voor een zo goed mogelijk omschreven functie. Niemand wil voor verrassingen komen te staan, daarom werden onze vacatures  – met input van de deskundigen en diensthoofden – uitgeschreven. “Een tijdje geleden zijn we gestart met het betrekken van de diensten bij de functieomschrijvingen. Het spreekt voor zich dat iemand die dezelfde functie uitoefent, het beste weet wat het takenpakket inhoudt en wat er verwacht wordt. Dankzij de kritische blik van onze diensten, werden onze vacatures omgetoverd tot eyecatchers.”, besluit burgemeester Vints.  

Stad Beringen wil haar nieuwe werknemers graag warm maken voor hun allereerste werkdag. Door middel van een onboardingsapp, blijven nieuwe werknemers op de hoogte van alles wat er te beleven valt. Burgemeester Vints ziet de app als een troef om de eerste werkdag vlotter te laten verlopen: “Een eerste werkdag is onvoorspelbaar en vaak ook chaotisch. De komst van de onboardingsapp gaat er dat in de toekomst voor zorgen dat de cyclus van verbinding na het solliciteren - deelname aan de aanwervingsprocedure tot de effectieve aanwerving - niet onderbroken wordt.”  
 

Kom jij erbij? Neem een kijkje op onze vacaturepagina: https://www.beringen.be/vacatures