Stad Beringen, Overkophuis en BE-outreach komen op tegen zwerfafval

Gepubliceerd opmaandag 22 mei 2023 om 09:43

“Gooit ge dat thuis ook zo op de grond?” is één van de vragen die de Beringse jongeren van het Overkophuis en BE-outreach stellen op hun zelf ontworpen posters. Met de affiches willen de jongeren aandacht vestigen op de problematiek van zwerfvuil in Beringen-centrum. 

BE-outreach verbindt tieners en jongeren met elkaar, met zichzelf en met de omgeving waarin zij opgroeien. Het is een samenwerking tussen stad Beringen en Arktos op onder andere Lutgart in Beringen-centrum, waar ook het JAC en het Overkophuis een plekje hebben. “Na al een eerdere opruimactie, wilden de jongeren nog verder gaan en ontwierpen ze de opvallende posters die nu in het straatbeeld opduiken,” licht een tevreden schepen van Jeugd Jessie De Weyer toe. “De jongeren kwamen zelf met dit initiatief en werken daarvoor samen met de lokale handelaars in het centrum en op Lutgart. Het initiatief toont perfect de kracht van outreachend werken waar BE-outreach voor staat.” 

“De actie richt zich vooral op andere jongeren maar spreekt eigenlijk elke Beringenaar aan om afval niet zomaar op straat achter te laten. De zwerfvuilproblematiek is duidelijk zichtbaar in onze stad. Naast het handhaven van overlast, blijft sensibiliseren belangrijk in onze strijd tegen sluikstort en zwerfvuil”, zegt burgemeester Thomas Vints. 

Jessie De Weyer  

Schepen van Jeugd  

Thomas Vints  

Burgemeester