Stad Beringen organiseert vrijwilligersbeurs

Gepubliceerd opmaandag 20 sep 2021 om 15:59

Stad Beringen gelooft dat vrijwilligers – als hoeksteen van onze samenleving – het verschil kunnen maken in een stad. Ze zijn onmisbaar voor veel organisaties en zorgen voor verbondenheid tussen mensen.  Zo’n 130 vrijwilligers gingen de voorbije maanden ook aan de slag als medewerker van het vaccinatiecentrum. Daarnaast toonden een 300-tal burgers interesse om een handje te helpen.

Schepen van Samenleven Hilal Yalçin licht de vrijwilligersbeurs toe: "De vrijwilligersbeurs is een bruisende plek om Beringenaren kennis te laten maken met de verschillende mogelijkheden van vrijwilligerswerk in onze stad. Het is dé gelegenheid om te ontdekken welk vrijwilligerswerk bij je past. Nu de werking van het vaccinatiecentrum stilletjes aan wordt afgerond, is het belangrijk dat we de vrijwilligers doorverwijzen naar andere diensten of verenigingen. Zo kunnen ze blijven doen wat ze graag doen en hun steentje bijdragen aan een warm en solidair Beringen.”

De beurs zal plaatsvinden op donderdag 23 september van 14.00 uur tot 19.00 uur in buurthuis De Kardijk. Schepen van Participatiebeleid Jessie De Weyer roept verenigingen en kandidaat-vrijwilligers op om zich te melden: "De beurs richt zich natuurlijk niet enkel op de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum. Iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk is meer dan welkom! De vrijwilligersbeurs biedt verenigingen en diensten de kans om hun werking te promoten en op die manier extra vrijwilligers aan te trekken. Is je vereniging op zoek naar vers bloed? Kom dan zeker je standje opzetten op de beurs.”  

Schepen van Cultuur, An Moons, en schepen van Sport, Tijs Lemmens, zijn tevreden dat het verenigings- en sportleven versterkt wordt door extra vrijwilligers: “Verenigingen en sportclubs hebben het afgelopen anderhalf jaar veel moeten verduren. De werking heeft lang stilgelegen en nu er weer wat meer mogelijk is, is het niet altijd makkelijk om iedereen terug aan boord te krijgen. Ook voor de coronacrisis was het voor heel wat verenigingen al een uitdaging om voldoende vrijwilligers te vinden. Tijdens deze vrijwilligersbeurs willen we enthousiastelingen dan ook motiveren om vrijwilliger te worden of terug te keren naar hun vertrouwde vrijwilligersplek!”  

Op de website vind je alle 33 deelnemende organisaties: www.beringen.be/beursvoorvrijwilligers