Stad Beringen organiseert infoavond rond slim renoveren

Gepubliceerd opmaandag 13 sep 2021 om 15:37

Door je woning op een slimme manier te renoveren, stijgt je wooncomfort en gaan zowel je portemonnee als het milieu erop vooruit.
Er zijn heel wat mogelijkheden om deze investering financieel te ondersteunen. Zo zijn er voordelige leningen en heel wat premies waar jij misschien ook recht op hebt.
Schepen van Wonen Patrick Witters licht verder toe: “Tijdens deze infoavond kom je alles te weten over de Vlaamse Energielening (0% interest) en Limburgse renovatielening (1,5% interest). Daarnaast verneem je alles over de verschillende premies waar je beroep op kan doen.  Het is dus zeker de moeite om langs te komen. Je leert op een makkelijke en interessante manier slim renoveren.”  

“We merken dat er nog veel vragen zijn rond renoveren: heb ik recht op een premie, moet ik een vergunning aanvragen? Daarom wil onze stad hier proactief op anticiperen. Zo krijgen onze inwoners het beste advies op maat, voor de voordeligste prijs.”, aldus schepen Witters. 
De brochure ‘Ga jij renoveren?’ helpt je alvast op weg. Ben je van plan om je dak of ramen te vervangen?
De stad helpt je maar al te graag verder. Als je een premie wil aanvragen, ben je meer dan welkom op een van de zitdagen in het inloophuis woon-en energieloket.
Wil je liever advies aan huis? Dan neem je best contact op met De Huisdokter.  

Langskomen tijdens een zitdag kan op:  

  • Maandag 11 oktober van 16.00 tot 19.00 uur.  
  • Maandag 25 oktober van 16.00 uur tot 19.00 uur.  
  • Maandag 22 november van 16.00 uur tot 19.00 uur.