Stad Beringen lanceert traject om de woningkwaliteit in de mijncité te verbeteren

Gepubliceerd opmaandag 13 sep 2021 om 15:40

Het masterplan stelt dat er nood is aan een kwalitatief en divers woningaanbod binnen de mijncité.
Er is doorheen de jaren een spanningsveld ontstaan tussen erfgoed, beeldkwaliteit, leefbaarheid en comfort.
“Er is een duidelijke nood aan betere woningkwaliteit in Beringen-Mijn. De woningen in de cité zijn doorgaans verouderd en voldoende technisch en energetisch niet meer aan de comfortnormen.”
Schepen van Wonen Patrick Witters gaat verder: “Met het traject wonen in de Mijncité willen we inzetten op 3 verschillende fronten; informeren, ondersteunen en (renovatie) begeleiding op maat aanbieden.” 

Om de realisatie van dit project te waarborgen, werd er een trajectteam met Rimo, Dubolim, Stebo, Huurderssyndicaat en SVK (Sociaal Verhuurkantoor) samengesteld. 
Schepen Witters verduidelijkt het verloop: “Met het informatietraject willen we inzetten op het verspreiden van basisinformatie met eenvoudige flyers. Er werden 3 flyers ontwikkeld, elk met de focus op een specifieke doelgroep.  We focussen ons op huurders, eigenaars met renovatieplannen en eigenaars-verhuurders.”  

In oktober en november wordt het inloophuis tijdelijk het infohuis  'wonen'.
“Het doel van deze zitdagen is inzetten op laagdrempelige ondersteuning. Verschillende partners en interne diensten zullen aanwezig zijn. Dit gaat van renovatieadvies, energiefactuur besparen, aanvragen van premies tot verhuren via SVK”, aldus schepen Witters.