Stad Beringen lanceert interactief digispel

Gepubliceerd opwoensdag 27 okt 2021 om 17:20

Stad Beringen lanceert vandaag hun gloednieuw digispel. Burgemeester Thomas Vints is alvast zeer enthousiast en licht het spel toe: “Het digispel kreeg de naam ‘de zoektocht naar de Sjerp’.  Het spel is zodanig ontwikkeld dat de bezoekers tijdens het uitvoeren van opdrachten, het Stadhuis ontdekken. Daarnaast vind je in het gebouw QR-codes met extra leuke opdrachten. “Het digispel laat je het Stadhuis op een unieke manier ontdekken. Je leert over de geschiedenis en toekomst van Beringen. De app is buiten recreatief, ook zeer informatief.” 

De kindergemeenteraad mocht het spel alvast eens uitproberen en waren alvast laaiend enthousiast om het stadhuis digitaal te ontdekken! “In het oud stadhuis organiseerden we fysieke rondleidingen, voornamelijk voor scholen. De verschillende diensten gaven een woordje uitleg over de werking en dienstverlening. Dit bleek zeer tijdsintensief te zijn voor onze medewerkers.”, burgemeester Vints juicht de digitale rondleiding maar al te graag toe: “We merkten dat er toch veel interesse was en daarom gingen we op zoek naar een creatieve oplossing. Aanvankelijk deden we beroep op ICT studenten van de Hogeschool PXL. Zij ontwikkelden de eerste versie van het digispel, deze werd meteen al positief ontvangen. Dankzij het enthousiasme van de bezoekers werd er beslist om de app te optimaliseren.” 

In december vorig jaar ging stad Beringen op zoek naar een geschikte app developer. Appwise, een Limburgs bedrijf met al heel wat sterke ervaring, kwam als beste optie uit de bus. “Onze organisatie blijft groeien, ook onze werking symboliseert deze groei. Net daarom willen we deze graag op een leuke manier in de kijker zetten. Het digispel is een gebruiksvriendelijke app op maat van verschillende doelgroepen. De jongste en oudste Beringenaren zijn dus meer dan welkom”, besluit burgemeester Vints.