Stad Beringen gaststad voor European Green Cities Award 2021

Gepubliceerd opdonderdag 9 dec 2021 om 10:28

Op 3 december 2020 mocht stad Beringen – met het project van de groene mijnsite - de European Green City Award 2020 in de wacht slepen. Nu, net iets meer dan een jaar later, schittert stad Beringen als gaststad voor de prijsuitreiking van dit jaar. De overwinning van vorig jaar zindert nog na: “Onze diensten blijven werken aan een nog groener en aangenamer Beringen, de Europese erkenning die we vorig jaar mochten ontvangen, motiveert ons om te blijven investeren in groene projecten”, schepen van Groen Jean Vanhees is dan ook zeer tevreden dat de prijsuitreiking dit jaar in Beringen plaatsvond: “Gisteren, op 8 december, kende de award een nieuwe winnaar, namelijk Frankrijk (Le Jardin extraordinaire, Nantes). Voor de wedstrijdeditie van 2021 was er meer dan een verdubbeling van het aantal deelnemers. We zijn dan ook vereerd dat we dit jaar gaststad mochten zijn. Zo zetten we onze prachtige stad op de (internationale) kaart!”

Een overwinning zoals deze opent deuren, zorgt voor erkenning en motiveert stad Beringen om verder na te denken over het belang van groen. Burgemeester Thomas Vints verwelkomde de bezoekers op dit event: “Tijdens een online conferentie werd het internationaal winnende project van dit jaar bekendgemaakt. De uitreiking werd voorafgegaan door verschillende lezingen van internationale experts op politiek, wetenschappelijk en architectonisch gebied. Een zeer interessante en inspirerende avond!”

Urbanisatie en klimaatverandering vragen om nieuwe oplossingen voor de leefbaarheid in steden. “Openbaar groen heeft een positief effect op biodiversiteit, klimaat, welzijn en luchtkwaliteit. Dit zorgt ervoor dat steden, en ook onze stad, betere plekken worden om te wonen en te werken”, besluit schepen Vanhees.  Het platform ´Green Cities for a Sustainable Europe´ biedt kennis op basis van wetenschappelijk onderzoek, innovatieve ideeën en technische achtergrond, om vergroening van openbare ruimten te bevorderen. Dit is onderverdeeld in de thema´s gezondheid, klimaat, economie, biodiversiteit en sociale cohesie.

Ontdek het winnende project hier: https://thegreencities.eu/award/