Stad Beringen bekroond tot Sportbedrijf

Gepubliceerd opdinsdag 23 mei 2023 om 11:46

Elk bedrijf dat hun medewerkers aanzet tot sporten en bewegen kan proberen het label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen behalen. Ook lokale besturen kunnen dit en stad Beringen verwerft na stad Lommel als tweede Limburgse lokaal bestuur het label. Beringen mag zich nu 2 jaar lang ‘Sportbedrijf’ noemen. “Hiervoor moesten we aan minstens 4 van de 7 criteria voldoen, maar wij voldoen aan alle criteria”, aldus een trotse schepen van Sport Tijs Lemmens. 

“Met het label Sportbedrijf tonen we dat we inzetten op de gezondheid van onze medewerkers door hen voldoende te laten bewegen en sporten. Bovendien moedigen we onze werknemers aan om zich zo vaak mogelijk duurzaam te verplaatsen, denk maar aan ons fietsleasepakket”, duidt burgemeester Thomas Vints. Zo bevatten de criteria een geïntegreerd sportbeleid en ambassadeurs die collega’s aanzetten tot beweging. “Onze werkgroep b-fit organiseert tal van sportieve activiteiten zoals een wekelijkse wandeling of beweegsessies op de middag. Daarnaast werkte Team Beringen vandaag ook onze sportdag uit. Dit label is dus een mooie erkenning!” 

De missie van Sport Vlaanderen is om zoveel mogelijk mensen aan het bewegen en sporten te krijgen. “Aangezien je een groot deel van je dag op het werk doorbrengt liggen ook daar heel wat mogelijkheden, en daar spelen we op in met de campagne Sportbedrijven. We merken dat steeds meer en meer bedrijven hierop inzetten en we moedigen dat sterk aan.  Stad Beringen heeft met hun B-fit werkgroep een heel mooi aanbod voorzien voor zijn medewerkers en doet dit op een goed onderbouwde manier met aandacht voor verschillende aspecten en laagdrempeligheid,” aldus Wout Haest (Sport Vlaanderen).