Speeltuin Koersels Kapelleke start seizoen 2024 met heel wat vernieuwingen

Gepubliceerd opwoensdag 27 mrt 2024 om 13:51

Zaterdag 30 maart is iedereen welkom in de speeltuin van Koersels Kapelleke voor de start van het nieuwe seizoen.. De opening wordt afgetrapt om 13.00 uur met het  feestelijk doorknippen van het lint door schepen voor Jeugd en Recreatie Jessie De Weyer. Er wordt ook heel wat animatie voorzien. 

“Het wordt weer een heus kinderfeest,” zegt schepen voor Recreatie en Jeugd Jessie De Weyer. “Zo hebben we kindergrime en een kapsalon voor gekke kapsels. Daarnaast is de speelmobiel aanwezig  en kan je reuzegrote zeepbellen komen maken. Uiteraard mag ook onze mascotte Barrie niet ontbreken en krijgen de aanwezige kindjes een leuk geschenkje mee naar huis.” 

De voorbije weken werd er nog hard gewerkt aan de vernieuwing van een aantal speeltoestellen, de minigolf en de banken en picknicktafels. 

“Zoals steeds hebben we van de sluitingsperiode gebruik gemaakt om een aantal elementen te renoveren,” zegt schepen De Weyer. “Zo werd de familieschommel en het uiterst populaire springkussen volledig vernieuwd. Ook alle banken en tafels zijn opgeknapt en van een nieuwe verflaag voorzien. Tot slot is er een volledige renovatie van de minigolf uitgevoerd, mede dankzij de goede hulp van onze stedelijke werkplaatsen. Alle kinderen van Beringen en ver daarbuiten kunnen vanaf dit weekend dus weer van harte genieten van onze prachtige speeltuin.” 

Wie iets lekkers wil drinken of snoepen, kan dat opnieuw in de Hippo Zomerbar gelegen onder de uitkijktoren. De speeltuin (m.u.v. de minigolf en trickpin) is gratis toegankelijk en in de paasvakantie elke dag geopend van 13.00 uur tot 18.00 uur. Meer info over het recreatieoord ‘t Fonteintje vind je op de website van Visit Beringen. 

Jessie De Weyer  

Schepen voor Jeugd en Recreatie