Sociaal Verhuurkantoor

Huren via het Sociaal Verhuurkantoor?

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden inzake sociale huur (ontdek de inschrijvings- en toelatingsvoorwaarden via deze link) kan je u inschrijven op de wachtlijst voor huisvesting bij het Sociaal Verhuurkantoor.

Het Sociaal Verhuurkantoor zoekt/huurt woningen op de private huurmarkt en verhuurt deze verder aan kandidaat-woningzoekers, die ingeschreven zijn op hun wachtlijst.

Het aangaan van een inschrijving is noodzakelijk. 

Bij het aangaan van een inschrijvingsdossier moet je – afhankelijk van je persoonlijke situatie- verschillende bewijsstukken voorleggen zoals onder andere inkomensbewijzen van de laatste drie maanden, uw huurcontract en recent betaalbewijs van de huur, bewijs van taalkennis,  ... 

Wanneer het inschrijvingsdossier volledig is, wordt de inschrijving op een wachtlijst geplaatst en bevestigd. Op basis van de bewijsstukken krijg je ook een aantal punten. Het Sociaal Verhuurkantoor gebruikt dit "puntensysteem’ om woningen aan te bieden aan kandidaat-woningzoekers met de grootste nood. 

Als inwoner van Beringen maak je een afspraak via de sociale dienst om een inschrijving aan te gaan. Dit kan op T 011 43 02 11 of via socialedienst@beringen.be.


Inwoners van andere gemeenten nemen contact op met het hoofdkantoor van het Sociaal Verhuurkantoor, Marktplein 9 bus

21, 3550 Heusden-Zolder om na te vragen waar ze zich op afspraak kunnen aanmelden om een inschrijving aan te gaan. Dit kan telefonisch op 011 73 64 83 of per mail via info@svpwl.be.

Het Sociaal Verhuurkantoor West Limburg (SVPWL) werkt voor zeven gemeenten: Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Lummen en Tessenderlo.

Woning verhuren via het Sociaal Verhuurkantoor?

Om een woning, appartement of studio voor verhuring aan te bieden bij het Sociaal Verhuurkantoor neemt de eigenaar contact met het Sociaal Verhuurkantoor. Dit kan op T 011 73 64 83 of via info@svpwl.be. De eigenaar kan ook contact opnemen met dienst wonen van de stad Beringen voor informatie.