Sint-Vincentius

Voedsel bedelen voor mensen in armoede

Sint-Vincentius is een vrijwilligersvereniging die zich inzet tegen armoede. Onze organisatie wilt iedereen motiveren om iets te doen voor een ander in nood. Iedere maand organiseren de vrijwilligers van Sint-Vincentius Beringen een voedselbedeling voor mensen in armoede. Alle personen worden doorverwezen via het OCMW. In totaal bestaat onze groep uit 11 vrijwilligers. Het voedsel dat we bedelen, verkrijgen we via de Voedselbank in Hasselt, Depot Margot, Delhaize en service clubs. Scholen en vormelingen van de parochie doneren rond Kerst regelmatig giften.

Ook vanuit de Turkse gemeenschap ontvangen we heel wat steun dankzij organisaties zoals: Vuslat en de Unie van Actieve Verenigingen. We trachten voedselverspilling tegen te gaan door producten te herverdelen die niet meer in de supermarkt verkocht worden.

Corona hield ons niet tegen

De lockdown in maart hield ons niet tegen om alsnog gezinnen in nood te helpen. Samen met het OCMW voorzagen we een waardebon voor de supermarkt aan iedere familie die in aanmerking komt voor een voedselpakket. In mei kon de voedselbedeling met de nodige maatregelen opnieuw doorgaan, dankzij de hulp van Stad Beringen. Zo kon onze werking opnieuw opstarten en zijn we op een inventieve en veilige manier pakketten aan het bedelen.

Mensen helpen geeft ons voldoening

Onze vrijwilligersgroep is één vriendenkring. Iedereen kent zijn taken en we zetten in op ieders sterktes. Ik ben begonnen in 1993 en ben ondertussen de ancien van de groep. Heel wat mensen tonen hun dankbaarheid. Regelmatig ontvangen we kaartjes en complimenten voor ons werk. Kwetsbare mensen in onze samenleving verder helpen, geeft ons voldoening. We hopen dat het armoedecijfer in de toekomst daalt en dat wij gezond mogen blijven om mensen in nood te helpen.

Wil je Sint-Vincentius Beringen graag steunen? Dat kan door vooral droge voeding te schenken, de organisatie is ook steeds opzoek naar gemotiveerde vrijwilligers.
Meer info via: Els Daemen, els_daemen1@telenet.be, M 0479/79 00 05