Samen lezen, de ultieme therapie in de bibliotheek van Beringen

Gepubliceerd opdonderdag 8 sep 2022 om 12:15

Op maandag 12 september organiseert de bibliotheek van Beringen een lezing van dr. Jan Raes over zijn boek “Samen lezen, de ultieme therapie”. De lezing en het boek zijn gestoeld op de jarenlange ervaring van dr. Raes als psychiater. De lezing vormt meteen ook de start van 5 bijeenkomsten in de bib waarbij samen gelezen kan worden. 

Samen lezen, zo stelt dr. Raes, brengt een proces op gang van starten, groeien, oogsten, leren en ontspannen. Door in kleine groep teksten voor te lezen met een leesbegeleider en daarbij ook vragen te stellen bij de tekst, leren mensen van elkaar en vergroten ze hun denkwereld. Door het groepskarakter heeft deze methode ook sterke therapeutische effecten, buiten een formeel kader in therapie. 

“Het boek en de lezing tonen hoe mensen door middel van het delen van teksten met elkaar kunnen leren en sterker worden. Zeker kwetsbare mensen hebben nood aan zorg die hen ook helpt groeien in het leven. Dr. Raes ondersteunt deze bevindingen vanuit zijn praktische ervaring, wat het geheel uitermate interessant maakt. De 5 bijeenkomsten onder begeleiding van Heidi De Deken worden georganiseerd door het Lezerscollectief, de Herstel Academie Limburg en stad Beringen. Je kan zelf deelnemen aan een of meer bijeenkomsten,” aldus schepen voor bibliotheek Jessie De Weyer. 

De lezing “Samen lezen, de ultieme therapie” vindt plaats op maandag 12 september van 19 tot 21u in de bibliotheek van Beringen. Toegang is gratis. 

Deelnemen aan de bijeenkomsten kan vanaf 26 september. Alle data vind je terug via: https://beringen.bibliotheek.be/uit-agenda

Deelnameprijs bedraagt 5 euro per bijeenkomst.  

Jessie De Weyer 

Schepen voor bibliotheek