Rode Kruis Beringen

Wij zijn geen helden, wij zijn helpers

Het Rode Kruis is een grote organisatie met een nationale en internationale werking. Lokaal, in Beringen, organiseert onze afdeling op regelmatige basis EHBO cursussen. Organisaties en verenigingen kunnen ook beroep doen op het Rode Kruis voor een vorming ‘eerste hulp bij problemen’. We trachten de inwoners zoveel mogelijk zelfredzaam te maken. Daarnaast organiseren we 4 keer per jaar bloedinzamelingen op 5 verschillende locaties.

We hechten niet enkel belang aan eerste hulp. Zo organiseren we ook huiswerkbegeleiding aan huis. Hiermee ondersteunen we heel wat kwetsbare gezinnen. Vervolgens leiden we ook jongeren en kinderen toe naar onze vakantiekampen. Kwetsbare kinderen kunnen op deze manier alsnog genieten van een leuk zomerkamp voor een lage prijs. Ook personen met een beperking leiden we toe naar het vakantiedomein Polderwind aan zee. Dat wordt gesubsidieerd door het Rode Kruis.

In België heeft het Rode Kruis verschillende opvangcentra voor mensen op vlucht. Internationaal wordt er gefocust op onder meer humanitair recht en hulp aan landen in nood.

 

Het Rode Kruis strijdt mee tegen Covid-19

Aan het begin van de lockdown in maart hielpen we ziekenhuizen met het vervoer van corona-patiënten. Er werden heel wat ambulances ter beschikking gesteld, om patiënten te vervoeren over verschillende ziekenhuizen. We deelden ook mondmaskers uit, voornamelijk aan mensen met een beperking.

Daarnaast waren er een aantal crisisvrijwilligers actief die hielpen in woonzorgcentra, ziekenhuizen en het triagecentrum.

Met onze bloedinzamelingen wordt het ingezamelde bloed getest op antistoffen. Ook bloedplasma wordt onderzocht over heel Vlaanderen.

 

Mensen laten groeien

Als vrijwilliger van het Rode Kruis krijg je de kans om te groeien als persoon. Je leert er heel wat nieuwe vaardigheden en kennis. Ons team in Beringen is een erg jonge en actieve afdeling. We krijgen veel dankbaarheid van inwoners in de vorm van tekeningen, woorden of een glimlach. Mensen helpen, laten groeien en zelfredzaam maken geeft ons voldoening. Bovendien vertegenwoordigt ons team alle sociale lagen in de maatschappij. Deze diversiteit is grote meerwaarde. In de toekomst willen we ons netwerk nog meer uitbreiden en ons bereik vergroten in verschillende gemeenschappen.

We zijn steeds opzoek naar vrijwilligers voor verschillende disciplines. Heb je interesse?

Neem dan zeker contact op met: info@beringen.rodekruis.be

 

Meer info via www.rodekruis.be/afdeling/beringen/

Sint-Petrusstraat 8

3580 Beringen

info@beringen.rodekruis.be

T 0470 25 23 30