Recreatie – Paalse Plas

De Paalse Plas is een recreatiedomein met een 40 hectare grote waterplas.

De toegang is gelegen in de Holststraat. Je vindt er Fietscafé Surplas, een speelweide, zitbanken, een strand met zwemzone en een avontuurlijke piratenspeeltuin.
Het geasfalteerde pad rond de Paalse Plas is vijf kilometer lang en maakt deel uit van het fietsroutenetwerk. Het wordt gretig gebruikt door wandelaars en fietsers.

Waterrecreatie
Op het water gaan is ook mogelijk. De Paalse Plas is al jaren de thuishaven van zeil- en windsurfclub Sirocco
Voor vissers zijn er afgebakende zones en een aantal hengelsteigers. Een visvergunning kan je kopen bij Visit Beringen (toeristisch onthaal, Koolmijnlaan 203, 3580 Beringen).

Watersport
Voor een vergunning als individuele watersporter op de Paalse Plas: ga langs bij Visit Beringen en neem zeker je ID mee.
Inwoners: gratis tot 2 vaartuigen. Niet-inwoners: 30 euro per vaartuig. Vergunningen zijn jaarlijks geldig van 1 mei tot 30 september.

Open-watertraining
In samenwerking met de vereniging Reddend Zwemmen biedt stad Beringen de mogelijkheid om open-watertrainingen te doen in de Paalse Plas. Het zwemtraject bedraagt 500m, gemarkeerd met boeien. 
Open-watertraining is mogelijk van mei tot en met september en dit elke dinsdag en donderdag van 19.00 tot 21.00 uur (vanaf september van 18.30 tot 20.30 uur).
Een vergunning kan je kopen bij Visit Beringen (toeristisch onthaal, Koolmijnlaan 203, 3580 Beringen).

Golf
Het prachtig golfterrein van Millenniumgolf, dat ook deel uitmaakt van het domein, maakt het 'mooiste plekje van de wereld' helemaal compleet.