Publieke raadpleging over de startnota voor het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) 'Leidingstraat Antwerpen-Ruhr (Geleen)'

Vlaanderen, Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen werken samen aan een duurzame toekomstvisie voor de chemiesector.

De Vlaamse overheid maakt een uitvoeringsplan op om een reservatiestrook vast te leggen voor een ondergrondse leidingstraat van de Antwerpse haven tot de grens met Nederland (Geleen).

Het plan loopt door 45 gemeenten in Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant, waaronder ook Beringen.

Een leidingstraat is een zone waarin pijpleidingen gebundeld kunnen worden aangelegd. De leidingstraat is bedoeld voor het transport van verschillende stoffen en producten over lange afstand.

Van 2 maart tot en met 30 april organiseert de Vlaamse overheid een publieke raadpleging over de startnota voor het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) 'Leidingstraat Antwerpen-Ruhr (Geleen)'.

Op donderdag 25 maart, dinsdag 30 maart, dinsdag 06 april, dinsdag 20 april en donderdag 22 april is er een digitaal informatiemoment, telkens van 19.00 tot 21.00 uur.

Je vindt alle informatie op deze pagina: https://omgeving.vlaanderen.be/grups/leidingstraat-antwerpen-ruhr