Project "DICHTerbijKUNST 2024" fleurt etalages in Beverlo op!

Gepubliceerd opdonderdag 6 jun 2024 om 13:37

Ontdek de magie van kunst in het hart van Beverlo!   

Voor het vierde jaar op rij wordt vanaf zaterdag 8 juni t.e.m. zondag 23 juni het creatieve en kunstige talent van de Beringse jeugd in de kijker gesteld. Wandel door de straten van Beverlo en laat je verrassen door een bonte verzameling van prachtige kunstwerken, allemaal tentoongesteld in de etalages van de lokale winkels.   

 

“Wat dit project bijzonder maakt, is dat alle kunstwerken gemaakt zijn door jong talent van de Academie voor Beeldende Kunsten van Heusden-Zolder. De gedichten die de etalages opfleuren, zijn geschreven door de leerlingen van de Beringse scholen. Bovendien hebben al de kunstwerken en gedichten een link met de winkel waar ze tentoongesteld zijn ”, aldus schepen voor Cultuur en Onderwijs An Moons.   

 

De handelaars die dit jaar meedoen aan het project zijn Caro Slaapcomfort, Fietsen Bijloos, Hairzone by Jo, vzw Reset Kringloopwinkel, Vaas en co, E&R bruidsmode en feestkleding en Bakkerij Segers.  

 

“Vanaf begin juni kan je in de bibliotheek of bij één van de deelnemende handelaars een wandelroute-kaart uithalen en kan je het creatieve talent van eigen bodem bewonderen”, zegt schepen voor Jeugd en Bibliotheek Jessie De Weyer. “Indien je de zoekopdracht kan oplossen die je in elke etalage terugvindt, maak je kans op een leuk verrassingspakket!”  

 

 

DICHTerbijKUNST is een samenwerking van Stad Beringen, de Academie voor Beeldende Kunsten van Heusden-Zolder en de Beringse basisscholen.  

 

 

Jessie De Weyer  

Schepen voor Jeugd en Bibliotheek  

 

An Moons  

Schepen voor Cultuur en Onderwijs