Prepaid (budgetmeter)

Wat?

Een digitale meter met Prepaid-functie (vroeger budgetmeter) is een elektriciteits- of aardgasmeter waarbij je op voorhand betaalt voor het verbruik van elektriciteit of aardgas door middel van een oplading via een webportaal of een oplaadpunt in je buurt. 

Wanneer je je energiefacturen niet tijdig betaalt, kan je huidige energieleverancier het contract dat je met hen hebt verbreken. Netbeheerder Fluvius levert vervolgens je elektriciteit en/of aardgas. 

Voor elektriciteit geleverd door de netbeheerder Fluvius kan je enkel betalen via Prepaid (budgetmeter).  

Voor aardgas wordt er pas overgeschakeld op Prepaid indien je je factuur niet betaalt of je niet aan het afgesproken betalingsplan houdt. Het is ook mogelijk om Prepaid in te schakelen als je nog geen schulden hebt bij de netbeheerder. 

Kostprijs

Je betaalt voor je verbruik het sociaal tarief als je daar recht op hebt of het tarief bij de netbeheerder. Het tarief bij de netbeheerder is niet noodzakelijk het goedkoopste tarief op de markt. Als je geen schulden meer hebt bij de netbeheerder Fluvius kan je op zoek naar een nieuwe, goedkopere energieleverancier. 

Externe links