Pierewiet is terug!

Gepubliceerd opwoensdag 31 mrt 2021 om 10:17

Vanaf maandag 5 april kan je opnieuw ‘Op speurtocht met Pierewiet de Kanariepiet’, een wandeling voor echte speurneuzen!

“Toen vorig jaar duidelijk werd dat er geen zomerevenementen zouden kunnen plaatsvinden, zijn ze bij het team evenementen niet bij de pakken blijven neerzitten en zijn ze op zoek gegaan naar leuke alternatieven. Een van de nieuwe initiatieven was een zoektocht met Pierewiet! De wandeling werd een onverwacht succes met 2500 deelnemende kinderen. Daarom is het team dit jaar nog een stapje verder gegaan en heeft de wandeling een aangepaste en duurzame bewegwijzering gekregen en is er een extra editie voor de allerjongsten uitgewerkt”, legt schepen van Toerisme Werner Janssen uit.

Bij het vertrek van deze speelse gezinswandeling krijg je een rugzakje mee met al het nodige materiaal voor onderweg. Vanaf dan ben je overgeleverd aan Pierewiet, de gele kanariepiet. Hij neemt je mee op sleeptouw op en rond be-MINE. Tsjilpend en fladderend bezorgt hij je leuke weetjes en daagt hij je uit voor de spannendste opdrachten. En dit jaar zijn er dat zelfs nog meer! In het voorziene boekje vind je nu extra opgaves voor kinderen jonger dan 6 jaar. Ook de opdrachten voor de kinderen vanaf 6 jaar zijn aangepast. Wie alles tot een goed einde brengt, wordt beloond met een leuke verrassing.

“Tijdens het paasweekend hadden wij een openingsweekend gepland. Pierewiet zou de kinderen in levende lijve verwelkomen en hen, na een knutselworkshop, de weg wijzen naar het wandelpad. Helaas … Ook dit weekend hebben we moeten uitstellen door de huidige coronamaatregelen. Maar uitstel is geen afstel, hier hoor je snel meer van!”, besluit schepen Werner Janssen.

‘Op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet’ is een wandelzoektocht op maat voor gezinnen met kinderen van 3 tot 12 jaar, de prijs bedraagt € 2 per kind. De tocht is ongeveer 3 kilometer lang en vertrekken doe je bij Toerisme Beringen (Koolmijnlaan 203), dagelijks open tussen 10.00 en 17.00 uur. Info en reservatie (aangewezen) via toerisme@beringen.be of T 011 42 15 52.

Voor meer info kan je terecht op www.toerismeberingen.be.