Pensioenen

De wettelijke pensioenleeftijd is 65 jaar.
Je kan momenteel onder specifieke voorwaarden toch nog voor je 65 jaar met pensioen gaan. Omwille van de veranderde pensioenwetgeving is het raadzaam dat je hiervoor contact opneemt met een maatschappelijk assistente van de sociale dienst van OCMW Beringen.

Voorwaarden:

  • inwoner van Beringen zijn
  • je aanvraag kan je maximaal een jaar op voorhand doen. Een pensioenaanvraag doe je wel uiterlijk één maand voor je pensioendatum, anders kan het zijn dat je voor een bepaalde periode geen uitbetaling ontvangt.
Enkele maanden na je aanvraag krijg je een vragenlijst thuis opgestuurd. Die lijst kan je zelf invullen of je kan inlichtingen inwinnen bij een maatschappelijk assistente van de sociale dienst van OCMW Beringen.
Indien je de aanvraag niet zelf kan doen, dan kan je iemand in je plaats afvaardigen met een volmacht.

Je kan ook terecht op je online pensioendossier op de website www.mypension.be. Je kan zelf een pensioenaanvraag indienen en je post elektronisch lezen. Als werknemer en zelfstandige kan je de uitbetaalde pensioenbedragen raadplegen, je pensioenloopbaan inkijken en eventuele onvolledigheden signaleren. De website 'my pension' zal de volgende jaren systematisch uitbreiden.

Aanpak: Je maakt een afspraak via OCMW Beringen. En neemt je identiteitskaart mee.