Parkeren voor voertuigen +3,5 ton

Op het grondgebied van Beringen geldt een algemeen parkeerverbod voor voertuigen + 3,5 ton.

Deze voertuigen mogen enkel parkeren op de hiervoor aangeduide plaatsen. Een lijst van locaties waar deze voertuigen mogen parkeren kan je onderaan deze pagina raadplegen onder downloads.

Enkel chauffeurs woonachtig in Beringen mogen parkeren op de parkeerplaatsen +3,5T. Hiervoor dient de chauffeur een parkeerkaart aan te vragen. De parkeerkaart dient 10 werkdagen op voorhand aangevraagd te worden. De aanvraag dient online ingediend te worden.

Voorwaarden verbonden aan een parkeerkaart +3,5T:
- de chauffeur moet gedomicilieerd zijn in Beringen. Bij een adreswijziging naar een andere gemeente vervalt de parkeerkaart en dient deze ingeleverd te worden op de dienst verkeer van de stad Beringen.
- voor de aanvraag van een parkeerkaart dient een kopie van het inschrijvingsbewijs van het voertuig bijgebracht worden.
- de parkeerkaart is geldig tot 31 december en wordt niet automatisch verlengd. De chauffeur dient deze dus elk jaar opnieuw aan te vragen.
- de parkeerkaart wordt niet gekoppeld aan een specifieke parkeerplaats.
- de parkeerkaart dient duidelijk zichtbaar tegen de zijruit aan de bestuurderskant geplaatst te worden. Dit is belangrijk voor de controle van de politie.
- indien het voertuig in onderhoud gaat kan men een tijdelijke parkeerkaart aanvragen. Deze tijdelijke kaart dient eveneens 10 werkdagen op voorhand via het online aanvraagformulier aangevraagd te worden. Hierbij dient er een verklaring van de werkgever toegevoegd te worden.

Chauffeurs die niet in Beringen gedomicilieerd zijn worden doorverwezen naar de vrachtwagenparkings langs de E313 en de E314.