Parkeren voor voertuigen +3,5 ton

Als je met een voertuig +3,5 ton wilt parkeren op het grondgebied van Beringen moet je 10 werkdagen op voorhand online een parkeerkaart aanvragen.

Thuisloket - aanvraag parkeerkaart +3,5 t

Op het grondgebied van Beringen geldt een algemeen parkeerverbod voor voertuigen + 3,5 ton. De voertuigen mogen enkel geparkeerd staan op de hiervoor aangeduide plaatsen.

Raadpleeg hier de lijst met locaties

Voorwaarden

Verbonden aan een parkeerkaart +3,5 ton:

  • de chauffeur moet gedomicilieerd zijn in Beringen. Bij een adreswijziging naar een andere gemeente vervalt de parkeerkaart en moet je ze inleveren op de dienst verkeer. Chauffeurs die niet in Beringen gedomicilieerd zijn worden doorverwezen naar de vrachtwagenparkings langs de E313 en de E314.
  • bij de aanvraag van een parkeerkaart moet je een kopie van het inschrijvingsbewijs van het voertuig voegen.
  • de parkeerkaart is geldig tot 31 december en wordt niet automatisch verlengd. De chauffeur moet dus elk jaar een nieuwe kaart aanvragen.
  • de parkeerkaart is niet gekoppeld aan een specifieke parkeerplaats.
  • je plaatst de parkeerkaart duidelijk zichtbaar tegen de zijruit aan de bestuurderskant. Dit is belangrijk voor politiecontrole.
  • wanneer het voertuig in onderhoud gaat, kan je een tijdelijke parkeerkaart aanvragen. Ook deze kaart vraag je 10 werkdagen op voorhand online aan. Bij de aanvraag voeg je een verklaring van de werkgever toe.

Procedure

Aanvraag

online via het Thuisloket, 10 werkdagen op voorhand

Afhalen

Je krijgt een e-mail van Verkeer Beringen. Daarna kan je jouw parkeerkaart komen afhalen aan het onthaal op het Stadhuis.

Wat meebrengen

Je identiteitskaart.

Kostprijs

De parkeerkaart +3,5 ton is gratis.