Paasvakantie start met de Buitenspeeldag in Beringen

Gepubliceerd opdonderdag 24 mrt 2022 om 11:50

Om de paasvakantie met een knal in te zetten, organiseert stad Beringen op zaterdag 2 april de vijftiende Buitenspeeldag. “Starten doen we om 13 uur, met onder andere de feestelijke opening van de speeltuin aan Koersels Kapelleke en het einde is voorzien om 16.30 uur,” legt schepen van Jeugd Jessie De Weyer uit.

Verspreid over vijf locaties doorheen de stad kunnen kinderen gratis van een uitgebreid spelaanbod genieten, aangevuld met tal van workshops. Meespelen kan in de speeltuin van Koersels Kapelleke, de Avonturenberg, het skatepark, de Paalse Plas en het park van Beverlo. “Door de locaties en activiteiten te spreiden, krijgt elk kind de mogelijkheid om dicht in de buurt buiten te gaan spelen. De locaties maakten we dit jaar op een speelse manier één voor één bekend via een zoektocht op sociale media. Met een leuk spelpakketje als beloning voor de beste speurders,” vult schepen De Weyer aan.

Om de jongeren en kinderen aan te moedigen om buiten te ravotten, werkt het stadsbestuur ook dit jaar samen met de plaatselijke jeugdverenigingen. Daarnaast helpen de dienst recreatie, het bezoekerscentrum De Watersnip en verschillende externe partners mee. Men kan deelnemen aan plezante groepspelletjes, maar er zijn ook creatieve workshops te volgen, zoals een hindernissenparcours in de bomen, een timmerdorp, een blotevoetenpad en initiaties longboard en skateboard. Inschrijven is niet nodig.  “We zetten bewust in op activiteiten die de kinderen achteraf thuis of met vrienden zelf nog kunnen herbeleven, en hopen hen zo te stimuleren om wat meer buiten te spelen. Er is voor ieder wat wils, dus kom zeker langs!” besluit schepen De Weyer enthousiast. 

Ontdek alle details via https://www.beringen.be/buitenspelen