Oxfam-Wereldwinkel Beringen

(h)eerlijke producten

Oxfam-Wereldwinkels verkoopt (h)eerlijke producten. Eerlijk, omdat een rechtmatig deel van de prijs gaat naar de mensen die er recht op hebben: de producenten. Wat in de gewone handel geen evidentie is. Oxfam maakt mensen bewust van de ongelijke handelsverhoudingen in de wereld. Heerlijk omdat we ook kwaliteit willen leveren. Je vind bij ons producten vanuit Brazilië tot Palestina.

 

Oxfam hecht belang aan goede werkomstandigheden voor boeren

Oxfam-Wereldwinkels werkt aan doel 8: Waardig werk en economische groei. In veel landen ontsnappen mensen niet aan de armoede, ondanks ze een job hebben. Oxfam creëert voor boeren goede werkomstandigheden met een menswaardig inkomen. Dankzij de coöperaties die boeren oprichten, werkt deze organisatie aan verschillende duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Zo zetten we onder meer in op partnerschappen, de strijd tegen armoede, ongelijkheid, klimaatactie etc. In onze winkel vind je eveneens heel wat lokale producten terug. We proberen ook in te zetten op biologische producten.

Koop jij wel eens fairtrade producten? Dan help jij voor een stuk aan het verwezenlijken van deze doelen!

 

Eerlijke prijzen komen een ganse gemeenschap ten goede in het Zuiden

Wij kiezen er bewust voor om als vrijwilliger te werken voor Oxfam-Wereldwinkels omdat we er van overtuigd zijn dat we zo echt wel ons steentje kunnen bijdrage aan een beter leven in het Zuiden. De boeren richten coöperaties op en door het engagement van Oxfam-Wereldwinkels kunnen ze investeren in infrastructuur voor de hele groep of in onderwijs en gezondheidszorg voor het hele dorp. Onze eerlijke prijs komt dus de ganse gemeenschap ten goede.

 

Opzoek naar leuke cadeaus of fairtrade producten? Kom zeker eens een kijkje nemen naar ons (h)eerlijk assortiment. Kriebelt het om vrijwilligerswerk te doen? Dan ben je meer dan WELKOM in ons team.

 

Breng zeker eens een bezoekje!

Meer info www.oxfamwereldwinkels.be/winkels/beringen/

Adres: Onze-Lieve-Vrouwstraat 22, 3580 Beringen

Contactgegevens: T 011 45 39 90 of beringen@oww.be

Openingsuren:

Maandag         Gesloten

Dinsdag           10:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00

Woensdag        09:00 - 12:30 en 14:00 - 17:00

Donderdag       Gesloten

Vrijdag             Gesloten

Zaterdag          10:00 - 12:30 14:00 - 17:00

Zondag             Gesloten